Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Operațiunea ” Eliberați veverița” din ședința Consiliului Local Bistrița în parc. Organizatorii cheamă bistrițenii de partea lor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai mulți oameni politici și ziariști au protestat într-un mod insolit astăzi în ședința Consiliului Local Bistrița, ca reacție la încăpățânarea șefilor Primăriei Bistrița de a ține captivă singura veveriță rămasă din achiziția de anul trecut în volierele parcului municipal. Îmbrăcați în tricouri roșii înscripționate cu mesajul ” Eliberează veverița” fostul senator Dorin Dobra, președintele organizației municipale a Partidului Verde, Marius Bălan și jurnaliștii Viorel Negru și Remus Rus au organizat un protest tăcut în debutul ședinței de Consiliu Local. Lor li s-au alăturat, fără tricouri, dar cu pancarte atârnate la gât doi dintre consilierii municipali de la PNL: Florin Chereji și Ioan Peteleu.

Fostul senator vrea  mai mult decât să tragă un semnal de alarmă către Primarul Bistriței și promite continuarea protestului deseară, în jurul orelor 21,00 la voliera veveriței captive din Parcul Municipal. ”deseară la 21.00 ne vedem la țarcul veveriței din parc! Din solidaritate…Dorim eliberarea ei! Cerem asta dlui primar, cu tricouri sau fără…”scrie pe pagina de socializare fostul senator, profesor la Facultatea de Studii Europene a UBB. Dobra a primit de altfel mai multe mesaje de încurajare, printre care cel al fostului ministru de interne Traian Igaș care i-a urat succes în tentativa de eliberare a veveriței.

Noua campanie de eliberare s-a născut  după ce o filmare postată de Cornel Ciocan, operator de imagine la ASTV Bistrița arăta cum veverița captivă e vizitată de o alta în libertate, a sensibilizat opinia publică.

Viorel Negru: Domnule primar, noi vrem eliberarea unui animal.. nu să facem deranj public. Dumneavoastra faceti deranj de mult timp, râde o tara intreaga de noi

UPDATE: Jurnalistul Viorel Negru a făcut un apel către bistrițeni să susțină acțiunea ” Eliberează Veverița” și a avertizat pe pagina sa de socializare că nu se anunță o acțiune liniștită în condițiile în care primarul ar fi cerut poliției locale să oprească acțiunea: ”Cretu a pus Politia Locala pe urmele noastre! Ne asteapta in Parc!Politia Locala a fost trimisa in Parc. Brusc. Domnule primar, noi vrem eliberarea unui animal.. nu să facem deranj public. Dumneavoastra faceti deranj de mult timp, râde o tara intreaga de noi, de ce nu v-a luat Poliția Locala? Oameni din PSD aveti curaj si voi. Veniti in Parc. Ati vazut cum Dragnea se dezice de ce face Serban Nicolae? Este democratie. Va asteptam.

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius - PARTIDUL VERDE în

    Stimata D-na SIMONA BOZBICI. Va multumesc pentru articolul scris, va multumesc ca sunteti alaturi de VEVERITOIUL de dupa gratii, insa va rog sa corectati , ca nu sunt seful PER-ului, ci sunt presedinte mun. la PARTIDUL VERDE. Dragostea dintai am parasit-o acum un an, stiti bine de ce .VA MULTUMESC .

    • Simona Bozbici în

      Cred ca eu vreau musai unificata miscarea ecologista, de aici mi se trage. Imi cer scuze. Dau o veverita? de jucarie, desigur

Lasă un comentariu