Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii nu cred că respiră un aer din cale-afară de curat. Municipiul pe locul 20 într-un top al calității aerului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Locuitorii din Bistrița nu sunt foarte convinși că orașul în care trăiesc are cel mai sănătos aer, iar parcurile, vecinătatea Pădurii Codrișor, zona depresionară în care se află orașul nu influențează percepția colectivă. Un nou studiu făcut de storia.ro, o platformă de imobiliare și un institut de cercetări de marketing arată că bistrițenii își evaluează orașul la capitolul calitate a aerului cu un scor de 56.06, ceea ce plasează Bistrița pe locul 20 între municipii într-un clasament condus de Brașov, Miercurea-Ciuc și Sfântu Gheorghe. La capătul celălalt al clasamentului, adică al municipiilor cu cea mai scăzută calitate a aerului se plasează Călărașul, Bucureștiul și Focșaniul.

Bistrița a fost evaluată în acest studiu al calității aerului  de 3339 de bistrițeni care au participat la sondajul storia.ro, desfășurat timp de câteva luni. Interesant este și că locuitorii din Slobozia, Giurgiu, Târgu Jiu sau Tulcea acorde punctaje net superioare orașelor în care trăiesc. Vezi http://blog.storia.ro/wp-content/uploads/2017/04/raport_calitatea_aerului.pdf.

Există și un studiu făcut pe cartiere, cel mai bun din punct de vedere al calității aerului fiind considerat Ștefan cel mare cu 64 puncte, urmat de Unirea. La coada clasamentului, adică cele mai poluate au fost considerate zona Centurii și Viișoara cu mai puțin de 51 de puncte acordate de bistrițeni.. Punctajul acordat a fost de la 0 la 99 de puncte

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Doamna SIMONA BOZBICI. Cine naiba a facut acest studiu si ne-a mai dat si un loc in clasament.? Total irelevant. Sunt singurul cetatean din municipiu care a fost la toate dezbaterile pe bugete a orasului de 10 ani nelipsit. Am fost si la ultima dezbatere pe strategia de dezvoltare a mun pana in 2025. Exista stenograma de sedinta prin care am cerut a treia oara eradicarea mirosului ce vine de la statia de EPURARE. Stau la POSTA VECHE si va marturisesc ca sunt zile cand datorita scaderii sau cresterii presiunii pute a CACAT pana aici. SCUZATI ! Asta se poate rezolva foarte simplu. Prin metoda capsularii bazinelor de decantare, adica un fel de sera acoperita cu fibra de sticla , carbon etc.Nu se vrea si cu asta BASTA. VEVERITELE sunt pe primul loc.

    • Simona Bozbici în

      E un link în material care va duce la studiu. Scrie de asemenea ca e vorba 3399 de bistriteni care au participat. Locul 20 din 42 de municipii e la jumatatea clasamentului, ceea ce nu e ok pentru un oras bine amplasat. Dar e un studiu al perceptiei locuitorilor despre oras, adica pareri subiective.

Lasă un comentariu