Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Reacții la alegerea lui Macron printre parlamentarii bistrițeni: de la entuziasm moderat la scepticism

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți, o francofonă pasionată a salutat  pe pagina de socializare  victoria lui Emmanuel Macron și spune că este o victorie care depășește împărțirea clasică stânga-dreapta, dând de înțeles că aceste este modelul pe care va merge și USR: ”Macron este noul presedinte al Frantei! Un semnal proeuropean favorabil Romaniei ! Un nou suflu politic îndrăzneț și progresist care eludează clivajele clasice dreapta / stanga! Macron, fost ministru al Economiei spune că e și de stânga și de dreapta!
În fata piramidei celebrului muzeu Louvre, Macron și noul sau partid “En marche” doar cu 1 an vechime și-a sărbătorit victoria cu 65, 80 % spunând cu mândrie că lumea întreagă privește spre Franța în aceste momente! Dar sarcina Frantei este însă imensa, spune Macron. Si ca ea incepe de maine ! Lumea intreaga asteapta ca Franta sa uimeasca , să fie ea însăți !
Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene va fi prezent joi ăn Parlamentul Romaniei pentru a adresa un mesaj cu tema Viitorul Europei în contextul Sarbatoririi Zilei Europei. Despre victoria reînnoirii clasei politice încarnata de Macron , Junker a estimat ca Franța si- a ales viitorul in Europa!
Pentru USR , Macron reprezintă un model politic demn de luat in considerare!”
mai scrie politicianul de la USR.

Sighiartău: Franța a trebuit să aleagă între răul cel mare și un rău mai mic

În schimb deputatul PNL Robert Sighiartău, fost președinte al PNL până luna trecută are o poziție ușor cam radicală. El scrie pe pagina de socializare că Franța a trebuit să voteze de fapt între două rele: unul mare și altul mai mic, referindu-se aici la Emmanuel Macron: ”Pilonii pe care s-a construit Europa sunt șubrezi. Valorile de bază, familia, creștinismul, școala, națiunea în sensul patriotismului luminat, au fost abandonate în favoarea progresismului, a internaționalismului, care a înstrăinat cetățenii de valorile tradiționale. S-a ajuns și în Franța să se voteze răul. Nu mai contează că iese cel mic sau cel mare. Ambele variante sunt departe de valorile pe care occidentul și Franța s-au clădit.În locul socialismului nou avem o singură opțiune: o Românie și o Europă creștină, conservatoare care să apere binele și dreptatea.” scrie Robert Sighiartău pe pagina de facebook înaintea aflării rezultatului final

Share.

About Author

Lasă un comentariu