Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ZIUA PORTULUI POPULAR: A sosit omologarea recordurilor de la Năsăud. Președintele CJ a anunțat rezultatul după miezul nopții

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE:Așteptarea înfrigurată de duminică seara pentru a afla dacă tentativele de a intra în Cartea recordurilor cu cea mai mare adunare de oameni îmbracată în costum popular și cel mai mare dans românesc, vor fi omologate de Guinness World Record s-a încheiat după miezul nopții. Conform unui anunț făcut de președintele Radu Moldovan pe pagina sa de socializare cele două recorduri mondiale de la Năsăud au primit acreditare de la Guiness World Record.: ”E oficial! Bistrița-Năsăud a stabilit două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record!1. Cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradițional românesc (9506 persoane); 2. Cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron de 9506 oameni.Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că județul Bistrița-Năsăud este capitala mondiala a românismului și a tradițiilor folclorice!” scrie Radu Moldovan pe facebook

                               

 

Știrea inițială:

Aproape 10 000 de oameni îmbrăcați în straie populare din tot județul Bistrița-Năsăud s-au adunat astăzi la Năsăud în tentativa de a intra în Cartea Recordurilor, iar fiecare dintre participanții care respectau condițiile stricte de îmbrăcăminte: costul popular autentic, nestilizat, cu toate piesele, au primit brățări de identificare.

În încercarea de a stabili cele două recorduri mondiale, voluntarii au umplut, duminică, stadionul din orașul Năsăud, formând cercuri concentrice. Pentru recordul celui mai mare dans popular a fost aleasă Hora de la Runc, iar partipanții ghidați decoregraful Marin Barbu.

Condițiile stricte impuse de oficialii trimiți de Guinness World Record au făcut să fie nevoie de trei tentative pentru încercarea de a stabili recordului mondial pentru cea mai mare adunare de oameni îmbrăcați în costume populare românești. pentru participanții trebuia să stea nemișcați în cercuri concentrice timp de 5 minute.

La eveniment au participat primari și președintele PSD Liviu Dragnea îmbrăcat într-un costum popular din Teleorman, moștenire de familie. Dragnea care a fost profund impresionat de eveniment a declarat în acestă seară la o emisiune la un post central de televiziune că intenționează chiar să conducă cândva ședința Camerei Deputaților îmbrăcat în costumul său din Teleorman. El a comentat și că Năsăudul a fost astăzi unul dintre cele mai importante orașe din România, orașul portului popular: ” Ni se spune de ceva ani să o lăsăm mai incet cu traditiile. O națiune fără traditii si rădacini e o tara slabă. Am mers la Năsăud si am vazut doamne cu costume populare lucrate cu mâna lor. Nasaudul a fost azi un oraș important, un oraș al portului popular ” a mai spus Liviu Dragnea la România Tv.

Evenimentul ținut chiar de ziua Portului Popular a fost organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Orașului Năsăud, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Turismului.

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a anunțat duminică după amiaza pe pagina sa de socializare că rezultatul de la Guinness World Record va fi cunoscut în această seară.

 

 

Sursa foto: pagina de socializare a deputatului Daniel Suciu

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu