Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alegeri parțiale în județ peste trei săptămâni. Mai lipsesc doar candidații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cu trei săptămâni înaintea alegerilor parțiale pentru primăria comunei Șieu nu este clar încă cine sunt principalii competitori. Astăzi PSD și ALDE și-a anunțat înființarea unei alianțe electorale numită Alianța pentru Șieu, iar candidat e viceprimarul de la ALDE, Ioan Cifor Tiniș care a primit atribuții de primar după decesul fostului primar Olimpiu Iuga Napeu. PSD a renunțat să-și mai nominalizeze un candidat în locul primarului decedat și a lăsat partenerilor de la guvernare șansa de a-și instala un primar.

La PNL lucrurile nu sunt clare deloc și oficial nu există încă  un candidat. Președintele Ioan Turc spune că se va lua o decizie probabil în cursul acestei săptămâni, dar că are pe cineva în vedere. Prim-vicepreședintele Samuel Coman afirmă că ar exista două opțiuni și că fostul candidat al PNL de acum un an, Ionel Gherman  deși ar fi obținut un scor bun, nu are prima șansă.

PMP a făcut în urmă cu două săptămâni prin deputatul Ionuț Simionca un apel către partidele de opoziție să susțină un singur candidat, însă apelul nu a avut niciun ecou. USR a renunțat să participe la aceste alegeriîn Șieu dat fiind timpul scurt pentru a identifica un candidat care să poată trece de criteriile de integritate propuse de noul statut al partidului. Și cum PNL va ieși cu propriul candidat, PMP va merge de unul singur. Acesta va fi actualul viceprimar interimar, Roxana Pașc care va candida ca independent, după ce Blocul Uniunii Naționale, așa numitul Partid BUN, în numele căruia a intrat în Consiliul Local aproape că nu mai există pe scena politică.

Campania electorală pentru alegerile parțiale, organizate în 11 iunie 2017 în peste 40 de localități din România începe în 27 mai.

Share.

About Author

Lasă un comentariu