Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cereri mai puține, teren mai mult la subvențiile de anul acesta în Bistrița-Năsăud. Duminică au depus solicitări 500 de fermieri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inflexibilitatea Ministerului Agriculturii, care anul acesta a refuzat în premieră să prelungească termenul limită de 15 mai pentru depunerea subvențiilor pare să fi dat rezultate.

În pofida temerilor, în Bistrița-Năsăud doar 24 de fermieri n-au depus cererea față de cei care au înregistrat solicitări de plată cu un an în urmă. După tragerea liniei, duminică noaptea la ora 24,00 erau 31 617 fermieri din 31 841 câți existau în baza de date API . Numai duminică, 15 mai, când APIA a avut program de lucru prelungit au ajuns ultimii 500 de fermieri cu cereri: ” Știu că pe la ora 21,00 duminică seara, oamenii încă depuneau cereri la Bistrița” spune Florin Căpraru, directorul adjunct de la APIA Bistrița-Năsăud. Surpriza este însă suprafața mai mare de teren pentru care s-a depus cerere anul acesta cu 104% mai mult față de anul trecut, în condițiile în care nu s-a acordat nicio zi în plus față de termenul limită.

Anul acesta există  cereri pentru 191 049 de hectare , în condițiile în care anul trecut cererile fermierilor bistrițeni acoperau doar 182964 de ha ” devine clar că s-au comasat suprafețe, fie prin cumpărare, transfer de proprietate către copii sau un fermier a depus în numele mai multora” explică Florin Căpraru.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu