Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputații au mai trântit în comisii o lege care cerea introducerea mesei calde în școli. Era susținută de zeci de parlamentari de toate culorile politice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarii din Comisia de învățământ a Camerei Deputaților a respins miercuri  o inițiativă care încerca să introducă masa în scoală în toată țara, atât în învățământul de stat cât și privat în limita a 10 lei zilnic pentru fiecare școlar. Proiectul legislativ, inițiat încă din 2013 de 84 de senatori și deputați din toate formațiunile politice, majoritatea PDL și PNL, dar și PSD a fost respins miercuri de majoritatea deputaților din Comisia de învățământ.

Deputatul USR Cristina Iurișniți care s-a declarat în favoarea proiectului a criticat pe pagina de socializare votul dat de coaliția de guvernare: ”Legea respinsa in Comisia de invatamant de coalitia guvernamentala, se plimba prin parlament din 2013…Prin urmare, programul nationalizat ” Masa la scoala “mai asteapta pâna să devina viabil! E aceeasi propunere legislativa aparuta anul trecut sub forma unui program pilot, dar textul legii din 2013 tintea nivelul national!”, a comentat Cristina Iurișniți. Proiectul legislativ respins săptămâna aceasta în comisia de specialitate pornea de la ideea că programul laptele și cornul a devenit inutil și prevedea ca Guvernul să asigure sumele defalcate necesar pentru unitățile administrativ teritoriale. Din start însă inițiativa  a fost respinsă sistematic de toate guvernele, care i-au dat avize negative și în cele din urmă și de Senat. Plenul Camerei Deputaților va avea ultimul cuvânt însă raportul negativ din comisia de specialitate nu-i dă nicio șansă proiectului.

Guvernul trecut a inițiat însă prin ordonanță de urgență un proiect pilot  ” masa în școli” care ar fi trebuit să se deruleze pe tot parcursul anului în 62 de școli din țară, printre care și în Tiha Bârgăului, iar legea care reglementa ordonanța Bunele intenții nu au fost însă suficiente și chiar și cu alocare guvernamentală de bani nu a funcționat.Citiți și :Birocrația a învins bunele intenții: experimentul ”masa caldă în școli” doar pentru 2 luni.

La Tiha Bârgăului, la școala unde ar fi trebuit să fie introdus măcar din luna  mai un pachet alimentar în loc de masă caldă, proiectul s-a blocat în licitație: ”Programul pilot actual nu e funcțional…din păcate…abia sunt la nivel de licitatii multe din autoritățile locale care trebuie să se ocupe de program, cum e exemplul din județul pe care îl reprezint . Tiha Bârgaului este una din localitățile din mediul rural unde acest proiect pilot nu e încă funcțional. Si mai este doar o luna de școală! Aceasta trebuia sa fie prima măsura în educație, nu politizarea instituțiilor de invatamant!” a comentat deputatul Iurișniți.

Share.

About Author

Lasă un comentariu