Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cataramă susține că liberalii bistrițeni i-au votat unanim moțiunea. Replica a venit prompt: ”nu e chiar așa”. De fapt s-a votat ca acesta să poată citi moțiunea la congres

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prezent la Bistrița într-o conferință de presă după o întâlnire cu 20 membri ai filialei județene a PNL ,Viorel Cataramă a declarat că moțiunea cu care candidează pentru șefia partidului  ” Să facem PNL-ul mare din nou”, inspirată de modelul lui Trump ” să facem America mare din nou” a fost votată unanim de membrii Biroului Județean Bistrița-Năsăud: ” .. organizatia cum a fost și cea de la Bistrita a votat în unanimitate să susțină această  moțiune, considerând-o o moțiune de dreapta și de succes în congres” a afirmat inițial Cataramă, întrebat despre moțiunea sa comparată cu cea a celorlați contracandidați.

Cei doi lideri bistrițeni prezenți în conferința de presă, Sorin Hangan, respectiv Ioan Turc nu l-au contrazis pe loc și l-au lăsat să -și expună conținutul moțiunii, însă întrebați de ziariști ce s-a votat de fapt au rectificat: ” colegii noștri au votat în unanimitate că suntem  de acord ca domnul Cataramă să-și poată prezenta moțiunea în fața Congresului din 17 iunie. Asta am votat, nu că -i susținem moțiunea . Ci ca dansul să aibă posibilitatea să o susțină în fața Congresului. Asta am votat” a venit explicația președintelui organizației municipale PNL Bistrița, Sorin Hangan. Iar Ioan Turc a declarat că au votat ”o recomandare a Colegiului Director pentru Consiliul județean de coordonare” .

De altfel votul a fost mai mult simbolic: cei prezenți la sediul partidului au votat o recomandare pentru consiliul județean al PNL Bistrița-Năsăud, singurul for intern județean care poate decide dacă sunt de acord ca Viorel Cataramă să-și citească moțiunea la Congres.

Întrebat din nou de ziariști, al treilea candidat la președinția PNL a explicat că are nevoie de un asemenea vot pentru că nu-și poate prezenta moțiunea de candidatură în Congres fără acceptul a 10 filiale județene. Deși n-a dorit să spună câtor filiale PNL le-a obținut acceptul, Cataramă a plusat din nou: ” în Bistrița îmi susțin moțiunea Ioan Oltean și Dorin Dobra”.

Viorel Cataramă a mai spus și că s-a decis să candideze și pentru că ceilalți doi contracandidați Ludovic Orban și Cristian Bușoi ar fi oameni de stânga, iar pozițiile grupărilor din jurul lor sunt ireconciliabile și pot provoca o ruptură în partid. Cataramă spună că este unicul om de dreapta dintre cei trei, iar programul său ar fi singurul care poate aduce PNL-ului o cotă care să-l scoată din zona lui 20% către 47%. În principiu ” Să facem PNL-ul iar mare” platforma lui Cataramă propune anularea oricăror ajutoare  sociale, privatizarea spitalelor și a învățământului superior”.

Ce le-a cerut de fapt Cataramă liberalilor bistrițeni

În întâlnirea cu reprezentanții PNL de la Bistrița, Viorel  Cataramă le-a spus clar colegilor ce anume le cere, subliniind că nu e vorba de un vot pentru el ca președinte, așa cum se poate asculta dintr-o înregistrare postată de fostul senator Dorin Dobra pe pagina de socializare : ”eu vă mulțumesc că m-ați ascultat, vă solicit să-mi dați și mie posibilitatea să vorbesc la Congres…dar acuma nu votați moțiunea, ci vă spuneți părerea dacă această moțiune este corectă și merită prezentată congresului…vă rog să nu omorâți această speranță a multor oameni din PNL care sunt entuziasmați de moțiune” le-a precizat liberalul.

Surse din PNL confirmă că bistrițenii i-au dat votul pentru ca Viorel Cataramă să poată vota moțiunea, și că fostul copreședinte Ioan Oltean a afirmat că-l va susține pe Cataramă , chiar dacă anterior a spus că-l va vota pe Orban, pentru că l-a convins moțiunea acestuia.

Share.

About Author

Lasă un comentariu