Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

SEZONUL PROTESTELOR: Agenția de Protecția a Mediului BN blocată două ore de o grevă a salariaților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectorii de la Agenția de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud nu lucrează cu publicul marți, 30 mai, timp de două ore între 11,00 și 13,00. Ei sunt în grevă spontană de protest și reclamă inechitatea salarizării din instituțiile subordonate Ministerului Mediului.

Marinela Suciu, inspector în cadrul APM  Bistrița-Năsăud a declarat pentru Bistrița Express că în cele două ore agenția nu va lucra cu publicul, deci nu va elibera avize, dar nici nu va prelua acte: ”Noi vom fi în institutie, dar vom înceta orice activitate cu publicul. La noi începând de la construcția unei case, autorizații, planuri pentru autorizații, conducte, drumuri, toti au nevoie de un act de la noi. Protestul înseamnă, din păcate că nu vom lucra în relațiile cu publicul” Reprezentantul angajaților spune că protestul nu e neapărat legat de legea salarizării și că rădăcinile sunt mult mai adânci: ”Am fost ignorați mult prea multă vreme. Au mai fost  proteste spontane și în martie, dar și în aprilie în alte agenții, atunci noi la Bistrița  nu am participat, însă nu se mai poate așa, am fost mult prea multă vreme ignorați. Noi nu vrem decât aplicarea legii. Există o ordonanță de urgență, 57 din 2015, dar există și o hotărâre a Curții Constituționale care spune că personalul plătit din fonduri publice trebuie să fie, plecând de la clasa ocupațională, toți trebuie să aibă același salar. Din păcate colegii noștri din minister au un salar și noi din agențiile județene și agenția națională avem alt salar.Nu se pune în aplicare decizia CCR, aceasta e problema noastră ” a explicat Marinela Suciu, purtătorul de cuvânt al angajaților din APM Bistrița-Năsăud. Cel mai mare salar din personalul de execuție nu depășește 2100 de lei, e vorba de inspectorul principal: ” e încadrarea cea mai mare și nu cțștigă mai mult de 2100” explică reprezentanta salariaților. Protestul de astăzi a amânat eliberarea avizelor pentru drumul Beclean -Cârlibaba,

Întrebată dacă au de gând să continue și cu alte forme de protest, reprezentanta salariaților din APM spune că totul depinde de deciziile care se vor lua decătre Federația Sindicatelor Unite pentru Mediu, din care fac parte sindical angajații din APM Bistrița-Năsăud.

Pe lângă bistrițeni, conflictul de muncă spontan a fost anunțat și în Galati, Timis, Hunedoara, Arad, Dambovita, Bacau, Botosani, Suceava,, Giurgiu, Calarasi, Covasna, Cluj, Iasi, Gorj, Mehedinti, Teleorman, Vrancea, Satu Mare, Valcea, precum si in Bucuresti.

Share.

About Author

Lasă un comentariu