Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Redefinirea familiei tradiționale ar putea să lase USR-ul fără președinte. Nicușor Dan în prag de demisie după ce BPN-ul s-a poziționat tranșant

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Demisia liderului USR Nicușor Dan atârnă de un fir de ață.  Miercuri noaptea, după ce Biroul Național al USR a decis să voteze împotriva referendumului pentru redefininirea familiei tradiționale, Nicușor Dan, care inclusiv public  s-a declarat împotriva unei poziții tranșante, a plecat din ședință amenințând cu demisia. Relatarea despre agitarea de către Nicușor Dan a demisiei a fost făcută de deputatul Cristian Ghinea, preluat de DIGI 24.

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna a declarat pentru știriesurse că” nu exista o demisie înregistrată în acest moment. Spiritele s-au încins în cadrul ședinței Biroului Național al partidului, Nicusor Dan a amenințat cu demisia, dar nu avem niciun document scris. O să vedem mâine mai clar. Singurul element clar e că exista  aceasta decizie în ce privește modificarea Constituției”, a mai spus Barna. În schimb în jurul orelor 23,00, Nicușor Dan a făcut o postare pe pagina sa de facebook în care nu suflă o vorbă despre demisie, deși scrie despre decizia care i-a declanșat reacția: ”Biroul Național al USR a luat o decizie. E singura știre pentru azi. Până pe 11 iunie mult succes candidaților USR din Târgu Jiu, Bușteni, Lupeni, Craiova, Roman, Almaș și Covăsânț din județul Arad”.

Cristina Iurișniți: susțin valorile familiei tradiționale, dar accept și diferențele

Votul dat miercuri în Biroul Național, împotriva modificării articolului 48 din Constituție, la capătul unei ședințe care a durat 10 ore stârnește controverse încă în USR, mai ales că a fost foarte strâns: 11 au votat împotrivă, 8 au votat pentru și doi s-au abținut.  Deputatul USR de Bistrița-Năsăud crede că referendumul e o falsă problemă, un pretext  și că familia tradițională nu apără femeile de violență domestică, dar insistă că tema e una sensibilă. E o temă sensibilă și ne conduce spre necesitatea unei analize mai ample , care nu poate ocoli aspectele actuale legate de transformările din societate! Susțin valorile familiei , dar accept și diferențele, accept că instituția căsătoriei poate trece în ochii unora ca fiind erodată , că statutul femeii s-a schimbat treptat începând cu secolul XX și o mare parte dintre semenii noștri nu mai au curajul de a face acest pas!spune Cristina Iurișniți.

În privința informațiilor privind demisia lui Nicușor Dan și a frământărilor din partid Cristina Iurișniți spune că sunt inevitabile într-un partid care nu are niciun an de existență și că așteaptă o poziție oficială a partidului în această situație problematică: ” Suntem un partid încă în formare, nu avem nici macar un an pe scena politică! Prin urmare, aceste disensiuni sunt etape inerente, precum bolile copilăriei in procesul de maturizare politică. Demisia nu e însă oficială. Lucrurile trebuie limpezite pentru că, dacă se adâncesc, disensiunile nu ne fac bine. ”, spune deputatul USR.

UPDATE: Clotilde Armand a declarat în această dimineață că e nevoie de limpezire în povestea demisiei lui Nicușor Dan și că votul împotriva modificării Constituției nu înseamnă că în USR nu sunt membri care să aibă altă opinie: “Trebuie să aşteptăm cu toţii să se limpezească lucrurile şi să aflăm ceva oficial din partea partidului şi din partea lui Nicuşor Dan. Este un moment în care se vor contura mai clar lucrurile în interiorul USR. Faptul că astăzi s-a votat ca partidul să se poziţioneze împotriva redefinirii familiei în Constituţie nu înseamnă că în acest partid nu sunt şi creştini democraţi sau conservatori care trebuie neglijaţi”,

 
Share.

About Author

Lasă un comentariu