Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trecerea blestemată: Nouă tineri au murit aici în nici doi ani. Primarul Bistriței: Nu e un accident izolat. Deja e statistică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pasajul de trecere peste calea ferată din Viișoara, locul teribilului accident din 1 iunie când 5 tineri sub 20 de ani au murit după ce mașina lor a fost izbită de tren, și-a făcut deja o reputație sinistră. În urmă cu un an și jumătate, în decembrie 2015 patru tineri aflați într-un taxi au murit, după ce mașina în care se aflau  a fost lovită de tren. Pasajul care face legătura cu blocurile sociale din zonă este semnalizat doar cu crucea Sfântului Andrei, nu are semnale acustice și nici barieră, vegetația zonei limitând serios vizibilitatea. În plus panta foarte mare a pasajului le dă bătăi de cap șoferilor neexperimentați.

Deși după accidentul din decembrie 2015 municipalitatea a promis că va cere SNCFR semnalizare cu bariere a trecerii, demersurile- un schimb de corespondență între instituții- s-au împotmolit în indiferența celor care asigură infrastructura feroviară. Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu  spune că a mers pe calea oficială, însă admite că poate n-a fostdestul  : ”Am făcut atunci solicitări să se monteze bariera, dar, recunosc că n-am făcut presiuni. Este adevărat, că am făcut solicitări , dar nu ne-am dus până în capăt, să insistăm, să forțem, să presăm, să mergem până la ministru. Acum o să insistăm.  Pentru că acela a fost un accident, cu al doilea începe să devină statistică, și lucrurile au devenit urâte de tot. Dar era normal să se instaleze bariere.. Din punct de vedere al CFR-ului traficul este acolo rar și poate de aceea nu au considerat nevoie să se instaleze bariere, numai  că acolo s-a înmultit populația și activitățile din zonă. Bănuiesc că acum vor ceda și vor fi de acord. din păcate pentru cei 5 tineri este prea târziu. Dar măcar, pe viitor să nu ne mai confruntăm cu așa ceva” a declarat primarul Crețu pentru Bistrița Express.

Primarul susține că ar fi făcut investiția municipalitatea dacă ar fi fost posibil: ”Este proprietatea lor ( a CFR nota red.), nu puteam amesteca lucrurile. Dar dacă CFR-ul ne-ar fi răspuns: suntem de acord, dar faceti-o pe banii voștri, că noi vă dăm avizele, am fi făcut-o, nu era o problemă investiția. Dar nu se poate. În zona lor nu se pot amesteca lucrurile”. a mai explicat Ovidiu Crețu.

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu