Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE:Complicii tânărului mort la o partidă de braconaj sunt cercetați în libertate, au decis judecătorii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Judecătorii instanței de drepturi și libertăți de la Judecătoria Năsăud decid astăzi dacă cei doi bărbați din Rebrișoara reținuți pentru că au încercat luni să braconeze folosind fire electrice, iar tentativa lor s-a soldat cu moartea unui tânăr de 21 de ani, partener de pescuit, vor fi cercetați în liberatate sau în arest.

Cei doi pescari improvizați, unul de 38 de ani și celălalt de 26 de ani au fost reținuți aseară de polițiștii care investigau circumstanțele morții lui Marius G, un tânăr de 21 de ani, găsit electrocutat în grădina casei sale din Gersa, comuna Rebrișoara, după o partidă de pescuit cu rolă electrică conectată la centrala termică a casei, în pârăul din apropiere. Conform unui comunicat al Inspectoratului Județean De Poliție Bistrița-Năsăud rola era conectată la centrală printr-un dispozitiv artizanal, suport pentru cablurile electrice, care nu ar fi fost izolate pe anumite porțiuni.

Tânărul care a murit electrocutat era căsătorit de câteva luni și urma să devină tată peste câteva luni.

Episodul de braconaj-calificat drept stupid

Președintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor din Bistrița-Năsăud, Mihael Simion Forrai spune că asemenea cazuri de braconat cu fire electrice sunt foarte rare: ” Nu știu să se mai fi întâmplat așa ceva în ultimii ani. Din practică vă spun că, nu ne-am confruntat cu asemenea cazuri, nici la controale în teren, chiar nu se mai practică acest tip de braconaj Prin 90 se întâmpla, atunci era o practică, dar au murit câțiva și s-a renunțat. Nu știu ce au gândit, e stupid ce-au făcut: cum să te duci cu fire neizolate să le arunci apă. Nimeni care știe un pic de fizică nu face așa ceva,”, spune președintele AJVPS.

Sursă foto: Ziua Constanta.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu