Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primăriile vor putea să cumpere locuințele celor evacuați silit de bănci

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O lege care le dă posibilitatea autorităților locale să acorde sprijin proprietarilor evacuați de bănci din locuințe, prin cumpărarea apartamentelor scoase la licitație urmează  să intre în curând în vigoare.

Proiectul legislativ, inițiat de parlamentari UDMR, a fost retransmis de președintele Iohannis Parlamentului pentru reexaminare, însă se va întoarce la acesta, după ce deputații au reanalizat legea și au votat-o în urmă cu câteva zile fără mari modificări. A doua oară însă președintele este obligat să o promulge.

Bistrița Express a mai scris despre acest proiect aici:VOT: Legea protecției proprietarilor evacuați a trecut la pachet cu majorările de salarii.

Legea care permite primăriilor să cumpere casele celor evacuați trântită de Iohannis

Proiectul de lege care modifică practic legea locuinței 114/1996  introduce conceptul de „locuinţă de sprijin“. De lege vor putea beneficia familiile  evacuate pentru că nu și-au mai putut plăti ratele creditului ipotecar.  Administraţiile locale vor putea cumpăra locuinţele acestora, dar nu mai mari de 100 de metri pătraţi pentru a le închiria foștilor proprietari. Nivelul chiriei stabilite pentru locuințele de sprijin nu va depăşi 10% din venitul net lunar iar diferenţa, până la valoarea chiriei va fi subvenţionată de la bugetul local.

Locuințele cumpărate de primării ar putea ajunge la alți chiriați doar dacă fostul proprietar nu vrea să beneficieze de program sau un chiriaș al locuinței de sprijin nu vrea prelungirea contractului de închiriere. Nu pot beneficia însă de program  persoanele care dețin și o altă locuință în afară de cea din care au fost evacuate. Totodată, restricția va fi valabilă și dacă persoanele în cauză stau cu chirie într-o altă locuință a statului.

Sursă foto: executari silite.ro

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Si ce dracu sa faca cu ele. Sa le renoveze cu studii si materiale supraevaluate ? PROSTII PLATESTE !!!

Lasă un comentariu