Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O firmă din Bistrița vrea să cumpere o suprafață uriașă de teren în China. Au transmis oferta lor ambasadorului chinez Xu Feihong

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O companie din Bistrița și-a anunțat intenția de a cumpăra sau concesiona în jur de 60 000 de hectare de teren în China pentru o plantație de duzi pentru creșterea viermilor de mătase. Cererea privind oferta de cumpărare a fost înmânată de reprezentantul Italtextil Sărata ambasadorului Xu Feinhong la  întâlnirea organizată vineri la Bistrița cu oamenii de afaceri locali, în cadrul scurtei vizite a oficialului chinez. Informația este confirmată de Vasile Bar , președintele Camerei de Comerț Bistrița-Năsăud,cel care a condus întâlnirea:  ” Întradevăr vor să cumpere 50 000-60000 de hectare pe care vor să planteze duzi pentru o fermă de viermi de mătase. Mătasea naturală este materie primă pentru cei de la Italtextil, au comenzi multe pentru marile case de modă din Europa și au nevoie de o sursă de mătase. Din păcate e complicat să cumperi teren în China, terenul aparține statului, dar poate se poate obține o închiriere sau o primire în administrare” explică Vasile Bar.

 

Munthiu spune că una din barierele pentru dezvoltarea pe scară și mai mare a legăturilor comerciale cu piața chineză rămân căile de comunicare și timpul îndelungat pe care îl fac mărfurile pe drum. De altfel Munthiu a ridicat această problemă la întâlnirea dintre oamenii de afaceri și ambasadorul chinez: ”transporturile intarzie destul de mult între cele două țări. Recent am intermediat achiziția unui utilaj de producție chineză pentru o fabrică de aici. Utilajul a făcut 60 de zile pe drum. Știu însă că în China la nivel înalt se discută de noi drumuri ale mătăsii, o rută ar urma să treacă pe la noi. ar fi foarte important pentru relațiile comerciale” .

De altfel mai multe companii din Bistrița printre care o firmă de mase plastice și un producător de carne ai-au înmânat ambasadorului chinez scrisori de intenție pentru parteneriate româno-chineze.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu