Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Război total între tabăra Dragnea și premier: CEX-ul l-a exclus pe Grindeanu, Ponta propus să fie numărul 2 în Guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Războiul din PSD a atins astăzi un nivel greu de imaginat : premierul Sorin Grindeanu, nu doar că nu s-a lăsat demis, dar după ce au devenit publice demisiile miniștrilor săi l-ar fi numit, potrivit DIGI 24, secretar general al Guvernului pe fostul premier Victor Ponta.

Numirea ar fi venit tocmai când CEX-ul PSD-ului, reunit a doua zi consecutiv l-a exclus din partid pe Grindeanu și a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului său. Aceasta după ce ieri i-a retras sprijinul politic după nici 6 luni lui Sorin Grindeanu, invocând nerealizarea programului de guvernare și a anunțat că oricine i s-ar alătura premierului ca ministru, urmează să fie exclus din Partidul Social Democrat.

Pe surse au apărut liste cu viitoarea componență a Guvernului Grindeanu 2: pe lângă Victor Ponta care și-ar fi dat acceptul, ar figura fostul vicepremier Daniel Constantin, exclus din ALDE, Mircea Geoană, Valer Zgonea, Orlando Teodorovici, sau Bănicioiu. Jurnalistul Rareș Bogdan susțin că este în posesia listei pe care a postat-o pe pagina sa de socializare cu mesajul. ”Incredibil in ce capcana a căzut Dragnea și talibanii din jurul sau”: ”Victor Ponta – Secretar General al Guvernului sau Ministrul Justiției
Mircea Geoana – Ministru de Externe
Ioan Rus – Ministrul Afacerilor Interne și Vicepremier
Ministrul Apararii – Valeriu Zgonea/Giorgian Pop
Sorin Moisa – Ministrul Fondurilor Europene
Daniel Constantin – Ministrul Agriculturii
Sorin Campeanu – Ministrul Educației
Vasile Dancu/Marius Nica- Ministrul Dezvoltării Regionale
Nicolae Banicioiu – Ministrul Sănătății
Orlando Teodorovici – Ministrul Economiei și Energiei
Transporturi – UDMR
Cultura – UDMR
Mediu – Rovana Plumb (rămâne!)
Finante – Viorel Stefan (rămâne)” este lista vehiculată de realizatorul de la Realitatea TV.

UPDATE 1: Funcția de secretar general al Guvernului este funcție de înalt funcționar public, care este incompatibilă cu calitatea de parlamentar al lui Ponta. Acesta poate opta în 15 zile în scris pentru una sau alta dintre cele două calități, anunță DIGi24.

Nici ministrul Finanțelor nu este pe listă. Viorel Ștefan  a participat la CEX-ul PSD de miercuri și și-a depus astăzi demisia din Guvernul Grindeanu.

 

 

 

 

 

Foto:DC News.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu