Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Din ciclul ordinul se respectă, nu se discută: parlamentarii bistrițeni ai PSD votează moțiunea de cenzură

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aflați în situația fără precedent de a vota o moțiune de cenzură împotriva premierului propriului partid doi dintre parlamentarii de Bistrița-Năsăud ai PSD, Ioan Deneș și Daniel Suciu au confirmat astăzi într-o conferință de presă că vor vota pentru plecarea primului ministru din funcție. Cei doi parlamentari au susținut că vor respecta toate deciziile luate de CEX, înclusiv cea referitoare la moțiunea de cenzură și au spus că premierul ar trebui să plece pentru că nu a reușit să se încadreze în termenele programului de guvernare, despre care susțin că dacă o feliuță din acest program nu e respectat programul ar fi compromis.

Deși senatorul Ioan Deneș nu a rostit cuvântul ” moțiune de cenzură”, nu se pune problema să n-o voteze și spune că va respecta toate deciziile actuale și viitoare ale conducerii PSD: ”ca și o concluzie, ca să nu mai  fie o întrebare suplimentară: în cursul săptămânii viitoare, în calitate de parlamentar al României, susținut de PSd voi respecta deciziile forurilor de conducere ale Partidului Social Democrat care au fost stabilite și care se vor stabili in grupurile Partidului Social Democrat, săptămâna viitoare.” a declarat Deneș.

Daniel Suciu nu face nici el figură separată și va vota moțiunea ca un soldat disciplinat al PSD:” Există două decizii ale Comitetului Național Executiv al PSD, care nu este o structura fără fond sau fără formă. Este o structură aleasă de către congresul partidului, iar eu, parlamentar al Partidului Social Democrat, am de gând să respect aceste decizii, iar luni, în cadrul grupurilor reunite, vom ști exact ceea ce avem de făcut. Luni, după toate informațiile pe care le avem, va fi depusă moțiunea de cenzură și miercuri va fi votul pe această moțiune de cenzură. Este regretabil că s-a ajuns aici, dar PSD este format din 600 de mii de membri care și-au ales structuri de conducere și la nivel județean și la nivel național. Fostul guvern, care astăzi nu mai există, a fost propus și validat de către CEx la fel, în unanimitate. Din păcate astăzi premierul și întreg cabinetul domniei sale nu mai are susținerea partidului și a acestei structuri de conducere statutare a Partidul Social Democrat. ” a mai declarat deputatul Suciu.

Cei doi parlamentari ai PSD de Bistrița-Năsăud au dat asigurări că la fel va face și deputatul Doina Pană, despre care presa centrală a scris că s-ar fi numărat printre vocile care au cerut excluderea lui Sorin Grindeanu din partid. Întrebați dacă informația este reală cei doi parlamentari au răspuns că nu au  amănunte, pentru că nu au participat la ședința cu pricina a CEX-ului PSD, structură din care nu fac parte.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu