Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentarii PSD lăsați astăzi singuri în Parlament să-și citească moțiunea. Ce fac bistrițenii din Parlament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Niciun alt partid politic cu excepția PSD-ului nu va participa duminică la ședința de plen a Parlamentului, convocată ad-hoc în care va fi citită moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern. Textul moțiunii intitulată ” România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” al cărui nume nu a fost încă dezvăluit este, cu două ore înaintea citirii, încă în lucru în birourile președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Cu excepția parlamentarilor PSD, care sunt consemnați să participe la ambele ședințe și riscă excluderea din partid dacă ies din front, nici o altă formațiune politică nu-și va trimite astăzi parlamentarii la citirea moțiunii, programată pentru 16,30. Excepție fac parlamentarii în negocieri cu PSD-ul sau deja racolați de partidul de guvernare.

Parlamentarii bistrițeni sunt la București, dar cei ai opoziției nu merg la moțiune

Liberalii susțin că este problema PSD acest scandal și nu vor participa în plen. De altfel PNL are astăzi a doua zi de congres și alegeri interne pentru garnitura de conducere a partidului, iar Robert Sighiartău, singurul deputat liberal din Bistrița-Năsăud candidează pentru funcția de secretar general, la propunerea lui Ludovic Orban, deci nici vorbă să ajungă în Parlament.

Pas a spus și USR-ul, care nu vrea să aibă nicio legătură cu moțiunea PSD-ului. Deputatul Cristina Iurișniți este și ea la București, acolo unde participă la o reuniune a Comitetului de conducere a USR este foarte critică: ”PSD prin această moțiune de cenzură își dă încă o dată arama pe față! Nu interesul țării și binele general primează ci interesele personale ale unora precum Dragnea,Tăriceanu care își bat joc de români.Se pare că niciun partid politic cu excepția initiatorilor, nu va participa la citirea acestei moțiuni care nu aduce decât circ ieftin in spațiul public!” a postat deputatul Iurișniți pe pagina de socializare.

La fel și PMP-ul. Bistrițeanul Ionuț Simionca a scris și el că nici vorbă de prezență la încercarea pSD-ului de a-și elimina premierul, și că nu e interesat de niciuna din părțile implicate în conflict: ”PMP nu va face nici o alianță de susținere parlamentară, şi nici alianță de guvernare cu PSD-ul. Altfel spus, nici cu Dragnea în alianță parlamentară, şi nici cu Grindeanu la guvernare”. Nici UDMR-ul, care a recunoscut însă negociază cu ambele părți nu va participa la lectura moțiunii de duminică și va anunța decizia sa abia miercuri, în ziua votului, potrivit declarațiilor făcute de Kelemen Hunor , președintele UDMR.

Share.

About Author

Lasă un comentariu