Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Sighiartău a fost ales secretar general al PNL, la nici 2 luni de la pierderea funcției de președinte județean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Robert Sighiartău este de astăzi  secretar general al PNL, după ce noul președinte Ludovic Orban  l-a propus pe deputatul bistrițean de 28 de ani pentru această funcție. Sighiartău, care a fost singura propunere ( statutul PNL îi permite doar președintelui partidului să avanseze propuneri pentru această funcție) a obținut din partea Consiliului de Coordonare al PNL 1615 voturi.

Noul SG al PNL le-a spus liberalilor prezenți în sala Consiliului Național că va lupta pentru recâștigarea  credibilității Partidului Național Liberal:” A venit timpul pentru recăpătarea credibilității Partidului Național Liberal. A venit timpul ca Partidul Național Liberal să fie vocea românilor care doresc să fie conduși de oameni cu viziune. România va merge înainte doar dacă noi vom promova cei mai buni oameni în funcțiile publice. Am acceptat să candidez pentru funcția de secretar general al partidului, în echipa domnului președinte Ludovic Orban, pentru că vreau ca Partidul Național Liberal să readucă în prim-plan valorile de dreapta de care România are nevoie pentru a performa” le-a spus Robert Sighiartău colegilor săi.

Comentând alegerea făcută de Ludovic Orban, considerată o surpriză de presa națională, Hotnews notează : ”Sighiartau este unul dintre tinerii promovati pe liste de conducerea PNL la alegerile din 2016, este la primul mandat de deputat si provine din vechiul PDL. Este unul dintre susținătorii vocali ai referendumului initiat de Coaliția pentru Familie.”

Sighiartău a ieșit al 2-lea la alegerile județene, deși era președinte interimar 

Lansat în politica mare în urmă cu mai puțin de un an de Ioan Oltean care l-a propus și impus pe Sighiartău, pe atunci copreședinte la tineretul județean al PNL,  președinte interimar unic,  Robert Sighiartău a obținut și singurul mandat de parlamentar pentru liberalii bistrițeni, din prima poziție a listei pentru Camera Deputaților.

Sighiartău nu a reușit însă să câștige și funcția de președinte plin,  la alegerile organizate în 22 aprilie 2017 în filiala județeană a PNL Bistrița-Năsăud, după ce a pierdut, între timp, sprijinul lui Oltean. Atunci, la alegerile interne din filiala județeană Robert Sighiartău  a ieșit al doilea, fiind devansat de Ioan Turc, fost parlamentar în 2008.

Interesant este că tot Oltean, singurul politician din județ care a mai deținut poziția de secretar general la nivel național, însă în fostul PDL, este cel care l-a adus în politică pe tânărul deputat. Acesta a fost propus consilier județean pe listele PDL în 2012, după ce această poziție a fost deținută de tatăl acestuia, Ioan Sighiartău, un cunoscut om de afaceri din Bistrița, vicepreședinte PD, un important membru al comunității neoprotestante din oraș, decedat în 2010.

Surse din PNL susțin că noua poziție a tânărului de 28 de ani  s-ar datora acum  susținerii primarului din Oradea, Ilie Bolojan, ales primvicepreședintelui PNL, dar și unui important lobby neoprotestant în favoarea sa.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu