Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți susține o declarație politică împotriva moțiunii în avanpremiera votului PSD contra PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud Cristina Iurișniți compară moțiunea de cenzură a PSD contra propriului guvern cu un teatru al absurdului, iar costurile jocului, suportate de România sunt estimate de parlamentarul USR la mai multe miliarde de lei. Cristina Iurișniți și-a citit declarația politică în plenul Parlamentului marți cu o zi înaintea votului la moțiunea de cenzură:

În Romania ultimelor luni asistăm  la atacuri succesive ale statului de drept, lupte pentru putere în interesul evident de a modifica legea codurilor penale cu dedicație, de a dezincrimina abuzul  in serviciul public, sau eliminarea articolului din codul penal privind  conflictul de interese, abuz  sesizat de USR  la  o CCR politizata  excesiv!” spune Cristina Iurișniți în preambulul declarației politice.

Dragnea, condamnat penal definitiv și cercetat penal, precum și Grindeanu, semnatar al OUG 13/2017. sunt exponenți ai aceleiași clase politice iresponsabile, capabilă după cum vedem în aceste zile, să ducă țara în criză politică la nivel guvernamental pentru interese pur personale din sfera penală. Miza reală a evenimentelor recente in guvernare  trebuie  înțeleasă  in cheia oferită de acțiunea moțiunii de cenzură – unicat in lumea civilizată a politicii europene, aceea de a-si canibaliza propriul guvern.

Încercările nereușite de a submina demersurile anticorupție i-au dus la exasperare și acțiuni desprinse parcă din romanele lui Kafka,  pe cei doi președinți cu probleme penale de la PSD și ALDE. 

Care este lovitura de teatru evidentă? In această piesă demnă de Eugen Ionesco sau Beckett, Liviu Dragnea pedepsește Guvernul Grindeanu pentru eșecul planului de subminare a Justiției.  Însă stimați  colegi parlamentari, trebuie reamintit faptul că Sorin Grindeanu a fost învestit în funcția de premier de Parlamentul României, nu de PSD, iar regula democratică este că cel care te-a numit este și cel care te revocă din funcție!

Cine sunt beneficiarii acestei lovituri de teatru  numită formal moțiune de cenzură?

Cei care au inițiat-o in folos personal pentru a scăpa de acuzațiile din justiție!

Cine sunt perdanții?  Cetățenii României, spectatori fără voia lor la acest teatru absurd  in ecuația căruia  interesul general, bunul simt , respectarea legilor si transparenta sunt eludate!

In schimb, vedem tot arsenalul teatral: jocuri de culise cu UDMR , cărora li se promit funcții in schimbul susținerii moțiunii,  legi care sa treacă in interesul lor etnic, fumigene  politice aruncate in spațiul public pentru a distrage atenția si a acuza fără probe printr-un discurs dublu, fără argumente, amenințarea nestatutară a membrilor PSD de a fi excluși din partid, demisii ministeriale  semnate in alb la data numirii in funcție iar apoi cei 16 miniștri care sunt si parlamentari votează pentru propria demitere!

Cine va plăti costurile acestui teatru absurd?  Tot cetățenii vor fi cei care vor plăti biletul nesolicitat de altfel,  la acest spectacol al absurdului politic !

Războiul din PSD ne costă 30 de miliarde de lei. USR este alături de milioanele de cetățeni onești, plătitori de taxe și impozite, care își doresc școli, spitale și autostrăzi, nu politicianism, jocuri de culise și manipulări.

În calitate de deputat, e de datoria mea să atrag atenția asupra necesității reale a unei  guvernări responsabile, lipsită de populism, transparentă, predictibilă și orientată strict către valorile europene și transatlantice. Alegerile anticipate  reprezintă soluția viabilă si corectă in acest context politic bulversant pentru întreaga societate!” și-a încheiat deputatul USR declarația politică susținută în preziua moțiunii de cenzură a Partidului Social Democrat împotriva propriului Guvern.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu