Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Negocierile UDMR-PSD s-au blocat în pragul folosirii limbii maghiare. UDMR anunță că nu mai susține moțiunea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Controversatele proiecte ale UDMR, printre cel și cu pragul de la care minoritățile pot folosi limba maternă în administrații, care au primit ieri undă verde în Parlament au fost blocate astăzi din nou după ce negocierile dintre PSD și UDMR au fost suspendate. Ședința comisiilor reunite din Camera Deputaților convocate pentru a urgenta modificările la legea administrației publice care scădea pragul de la poate fi folosită limba maghiară și introducea conceptul de ” număr semnificativ de minoritari din populație” nu s-a mai ținut. Surse citate de presa centrală susțin că PSD a fost de acord doar cu prag de 15% , refuzat de cei de la PSD.

Citește cum arăta legea pragului limbii oficiale pentru minorități: EXCLUSIV: Bistrița va trebui să asigure folosirea limbii maghiare în instituții, dacă proiectul legislativ trece în forma de acum

În acest moment negocieril epentru susținerae moțiunii de cenzură sunt blocate, fapt confirmat de senatorul Tanczos Barna pentru DIGI 24: ” nu se pune problema să mai votăm moțiunea” a spus senatorul.

Un parlamentar PNL, Florin Roman a uzat de o formă inedită de protest astăzi în Parlament împotriva negocierii UDMR-PSD și să le atragă atenția celor de la PSD că ” vând țara pentru o moțiune” a pus muzică patriotică românească de pe telefonul său în ședința comisiei juridice a Camerei Deputaților (foto).

Pe de altă parte parlamentarii PMP au legat steagul României de ușa biroului președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și au declart că PSD negociază interesele României pentru votul privind moțiunea de cenzură.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu