Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Scrisoare deschisă a liderului PNL Bistrița către parlamentarii PSD: ”Înainte de a fi pesedişti sau liberal-democrați, sunteți români!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sorin Hangan, președintele PNL Bistrița a lansat un apel la adresa parlamentarilor autohtoni ai coaliției de guvernare în care le cere să nu voteze împotriva intereselor românilor și face un apel la unitate în care le solicită aleșilor PSD să pună înaintea orice interesele naționale :

Nu v-am rugat niciodată nimic! Vă rog acum” își începe apelul postat pe pagina de socializare liderul PNL, care continuă: ” ….Stimați parlamentari PSD şi ALDE din Bistrița Năsăud,. Fac parte din Partidul Național Liberal şi din postura de adversar politic am amendat mereu greşelile reprezentanților dumneavoastră, mai ales a celor din administrația locală. Am făcut-o în spiritul democrației câştigată cu jertfă de sânge în decembrie 1989. A venit timpul să vă rog ceva. A venit timpul să trecem peste diferența de doctrine şi să fim uniți! Cu adevărat. Preconizatele “favoruri” acordate UDMR încalcă singura fărâmă de patriotism din noi, ca români. Demnitatea națională este dincolo de politică. Dacă există Dumnezeu în cer, pe pământ trebuie să existe România. Țuțea spunea că “Dumnezeu este român, iar dacă nu, sunt împotriva lui”. Cum am putea să fim împotriva lui Dumnezeu? Cum să mergem prin țara noastră şi să vedem arborat steagul secuiesc? Cum să acceptăm ca revizionismul să ne calce în picioare principiile? Ați văzut prin Ungaria vreun steag românesc arborat pe undeva, în afară de ambasadă? Avem români în Ungaria. Conform principiilor enunțate de vecinii de peste Tisa, noi, românii, suntem tolerați. Ne-am întors în secolul 16, stimați parlamentari de Bistrița! Atunci eram națiune tolerată. Mai avem puțin şi, prin votul dumneavoastră, năucim o țară! Ziua Națională este Ziua Națională, oameni faini ce ne reprezentați! Țara noastră respectă deja cele mai elementare norme de civilizație europeană! Minoritățile sunt protejate prin legi clare adoptate de Parlamentul României! De ce este nevoie de avantaje suplimentare? Nu cunosc limba maghiară. Trăiesc în România şi vreau să vorbesc româneşte, inclusiv cu prietenii maghiari alături de care trăiesc.
Stimați parlamentari PSD şi ALDE de Bistrița Năsăud. Este imposibil să nu fi auzit întâmplări de la bunicii dumneavoastră vizavi de “binefacerile” ungurilor pe teritoriul Ardealului. Este greu de crezut că nu ați citit cum strămoşii erau siliți să-şi sape mormântul doar pentru vina de a fi români.

”Ziua Națională este Ziua Națională, oameni faini ce ne reprezentați!”

Contează pentru dumneavoastră? Trebuie să conteze. Înainte de a fi pesedişti sau liberal-democrați, sunteți români! Fiți mândri că sunteți români! Aşa v-ați asumat într-un slogan! Îmi amintesc că acum câțiva ani, o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu a fost spânzurată! Ce facem? Trecem la următorul nivel? La oameni? La cei care v-au votat şi au avut încredere că sunteți români şi nu trădători de neam? De fiecare dată, la manifestări omagiale la care se cântă imnul sfânt al țării, am observat cum duceți mâna la inimă. Pentru că aşa simţiţi sau pentru că dă bine la imagine? Dovediți că simțiți româneşte. În memoria strămoşilor şi bunicilor noştri, în spiritul imnului național pe care-l ascultaţi cu mâna la piept, vă rog să nu fiți părtaşi la această ticăloşie! Cred că n-o să fiți! Pentru greşeala unui om, nu poate plăti o țară!
Vă rog!P.S. Se zvoneşte că pragul de folosire a limbii maghiare în instituțiile publice a fost mărit de Dragnea la 15 la sută. Niciun procent stimați parlamentari!” este mesajul unui apel de suflet al consilierului local bistrițean, președinte al PNL, organizația Bistrița, postat pe pagina sa de socializare.

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Ce politruc …. și ce retorică ieftină, naționalism din ăla de hazna, de incult …., oportunist și mincinos. Să caute pe google să vadă că în satele românești din Ungaria, cîte sînt, trigolorul șede pe unele primării și școli, alături de drapelul maghiar și de steagul UE.

    • Viorel Negru în

      Imi place de tine…Vlad. Esti curajos in anonimat. Limbajul tau denota multa implicare politica. Ia zi tu, la nenea, al cui postac esti? Deocamdata, unii isi asuma public, cu nume si prenume, o atitudine. Tu, in cotlonul tau, la umbra unui partid ce te-a invatat ca intunericul semeț al anonimatului da rezultatele scontate, astepti ziua izbavitoare. Ziua cand unora ca tine li se va interzice sa comenteze fara sa-si decline identitatea.

  2. Balan Marius - ingrijitor al statului în

    D-le HANGAN ; nu asa, prea elegant sunteti ZAU ! Trebuia sa-i introduceti pe toti la mamuca lor, acolo de unde au venit in lumea asta ca sa ne amarasca si mai rau.

Lasă un comentariu