Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ceremonie de absolvire la ”Henri Coandă” Bistrița cu jurământ medical și o sală arhiplină

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Părinți, prieteni, apropiați și copii au umplut până la refuz în această după amiază aula Extensiei universitare, care a găzduit  ceremonia de absolvire a claselor de asistent medical și asistent de farmacie de la Școala Postliceală ”Henri Coandă” din Bistrița.

Emoționați 76 de absolvenți, viitori asistenți medicali generaliști, îmbrăcați în roba de absolvenți cu panglică roșie și 46 asistenți de farmacie cu roba având însemne distinctive verzi cu sigla școlii, toți promoția 2017, au primit diplomele, au ascultat ultimele sfaturi ale celor care le-au fost îndrumători și coordonatori de școală și au jurat că vor avea grijă de sănătatea semenilor pe care-i vor avea în îngrijire.

” Sunt sigură că acești ani cât ați fost alături de noi, în școala noastră și-au pus definitoriu amprenta asupra carierei voastre care se deschide în acest moment. Eu nu pot decât să fiu mândră de voi  și să vă urez mult succes în carieră și să nu uitați niciodată de unde ați plecat, să nu vă uitați școală, profesorii și părinții. Vă urez mult succes și vă mulțumim că alături de voi, noi reușim să creăm ceea ce noi numim spiritul ” Henri Coandă” și tot ce înseamnă aceste școli postliceale la nivel național de  peste 17 ani” le-a transmis absolvenților vicepreședintele Fundației ”Henri Coandă”, avocata Diana Morar.

Dragi absolvenți, suntem acum la un final de drum care nu înseamnă altceva decât începutul altuia. Și pentru ca debutul acestui an să fie fericit dați-mi voie să vă dau câteva sfaturi: în primul rând să dați dovadă de mult curaj în tot ceea ce faceți și mai ales să vă gândiți tot timpul la omul pe care-l îngrijiți și care așteaptă din partea voastră toată priceperea și dăruirea” le-a spus printre altele vicepreședintele Colegilor Farmaciștilor din Bistrița Nasaud, Cristian Roth Gros, unul dintre profesorii coordonatori. Mesaje le-au mai transmis absolvenților directorul școlii, profesorul Tudor Filip si directorul adjunct Mihai Mureșan.

Pe modelul jurământului lui Hipocrate, dar cu un text diferit, adaptat specificului viitoarei lor meserii cei peste 100 de absolvenți de anul acesta au rostit solemn, după directorul adjunct al Școlii Henri Coandă, Mihai Mureșan, jurământul că-și vor face meseria cu abnegație și profesionalism, că vor căuta să facă doar binele pacientului, că vor respecta drepturile acestora, inclusiv dreptul la confidențialitate. În ochii părinților dar și a viitorilor asistenți medicali emoția generată de ineditul moment a fost copleșitoare.

Mulți dintre absolvenții  Școlii Postliceale ”Henri Coandă Bistrița”, asemenea celor de la Beclean și Feldru, unde au fost programate ceremonii de absolvire în aceste zile, și-au planificat deja traseul profesional după terminarea celor trei ani de studii: ” unii au deja oferte de angajare, în special asistenții de farmacie, alții intenționează să lucreze în afara țării, e vorba cam de 90% dintre cei care termină, pentru că școala este recunoscută în sistem Bologna. Și în țară la concursurile din sistemul medical românesc absolvenții noștri au rezultate foarte bune și au rată foarte mare de succes la examenele pe post ” explică vicepreședinta Fundației Henri Coandă, avocata Diana Morar.

Școala Postliceală” Henri Coandă ” Bistrița, aflată sub tutela Fundației cu același nume funcționează în municipiu din anul 2009 și pregătește, pe profilul medical  elevi pentru calificările asistent medical generalist – durata cursurilor 3 ani și – asistent medical de farmacie – durata cursurilor 3 ani. Fundația oferă însă învățământ postliceal în numeroase orașe precum: Alba Iulia, Baia-Mare, Beclean, Beiuş, Bistriţa, Bucuresti, Brad, Braşov, Câmpeni, Cluj-Napoca, Constanţa, Constanţa, Curtea de Argeş, Dej, Feldru, Huedin, Hunedoara, Moldova Nouă, Oradea, Săcueni, Sânnicolau Mare, Satu Mare, Sebeş, Sibiu, Ştei, Târgu Mureş, Timişoara, Turda, Urziceni. În rețeaua de școlarizare Henri Coandă există însă și unități de învățământ liceal, dar și cursuri de formare profesională în zeci de meserii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu