Mai multe instituții din Bistrița își schimbă sediul, după ce autoritățile județene și locale au decis un transfer de proprietate. Astfel Grupul Școlar Forestier își pierde clădirea fostului internat din strada Horea, care va ajunge la Consiliul Județean pentru a fi utilizată drept sediu al Direcției de Protecție a Drepturilor Copilului (DGASPC). șefii de la CJ au considerat că apropierea de autogară și numărul mare de locuri de parcare este un atuu pentru clădire. În schimb imobilul din strada Sucevei, folosită de DGASPC va ajunge în folosința Inspectoratul Școlar care va amenaja aici sediul pentru instituțiile sale conexe: Casa Corpului Didactic și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE). Din 2015 CCD-ul, rămas fără clădire, a ajuns chiriașul Liceului Forestier, însă potrivit inspectorului școlar general Camelia Tabără costurile pentru găzduirea celor 7 angajați într-o clădire supradimensionată erau imposibil de suportat.
Toate aceste transferuri vor fi posibile însă numai dacă aleșii locali vor vota în ședința de Consiliu Local din 29 iunie cedarea corpului de clădire aparținând Grupului Școlar Forestier. Deși majoritatea confortabilă a puterii din CL Bistrița n-ar trebui să ridice probleme, transferul este puternic contestat de un consilier de opoziție, Adrian Florin Chereji s-a poziționat ferm împotriva transferului de proprietate, care, în opinia sa ar presupune un prim pas în desființarea Grupului Școlar Forestier Bistrița. Citește aici ce spune Chereji: Un consilier municipal avertizează: nu distrugeți Grupul Școlar Forestier!
Nu vă jucați cu soarta unei școli!
”Grupul Școlar Forestier nu e afectat de cedarea de clădiri și cei care răspândesc asemenea informații fac rău școlii”, spune inspectorul general școlar Camelia Tabără. Șefa ISJ care este și consilier local afirmă că este un moment delicat, pentru că în câteva zile absolvenții de gimnaziu vor trebui să-și completeze fișele cu opțiuni și aruncarea în spațiu public a opiniilor că o școală este în pericol de desființare poate avea consecințe grave: ”Am să-i spun și personal, la ședință domnului Chereji că le face un mare deserviciu copiilor de la Forestier. O scoala care, cumva, nu mai e foarte atractivă, să- spui acum ca e în pericol de desfiintare, o școală care oricum nu mai este foarte atractivă, este cel mai mare deserviciu pe care poți să-l faci . E vorba doar de cladirea internatului. Și grupul Forestier oricum nu mai avea internat, iar acum se decontează transportul elevilor. Niciunul din internatele din Bistrița nu este la capacitate, iar la Forestier este exclus sa faci internat, nici măcar în perspectivă. Ei se stabilizează anul acesta pe 3 clase, clasa de seral si profesionalele, pe 300-400 de elevi față de 1400 cât aveau în vremurile bune. Dar acum toate școlile scad, pe total pe judet dăm anual cu 4-5 clase mai puțin. deci cum să spui că desființăm Forestierul?” mai spune inspectorul școlar general. Camelia Tabără crede că viitorul școlii rămâne învățământul profesional, cu opțiunea pentru dual în condițiile în care Leoni și-a exprimat intenția de a face acolo clase compacte pentru specializarea personalului.