Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Bistriței recunoaște că operațiunea ”veverița” n-a fost un succes. Cu toate acestea vrea să continue.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Întrebat de ziariști într-o conferință de presă ce intenționează să facă cu veverița închisă singură  în volieră  primarul Bistriței, Ovidiu Crețu a răspuns: ”Să-i găsim perechea”.

El a mai afirmat că intenționează să-i aducă masculului de veveriță 3-4 femele, care să facă pui, să se învețe cu oamenii și apoi să le dea drumul în parc. Problema cu achizițiile veverițelor ar fi că n-a găsit încă o sursă legală: ”Nu este niciun fel de problemă (cu finanțarea n.n ), trebuie să va spun ca am avut ofertanti care au vrut sa ne dea bani, sau să ne dea veverite. Însă aceasta este o parte a autorității publice. Nu pot să pun acolo o veveriță oferită de un cetățean din Bistrița, dacă aceea nu are o proveniență legală. Înțelegeți? Pentru că de mers în pădure și de prins niște veverițe nu-i o problemă. Însă nu pot pune acolo o veveriță care nu are acte legale” a replicat primarul.

Întrebat dacă după tot ce s-a întîmplat cu veverițele i se pare acțiunea un succes,Ovidiu Crețu a răspuns: ” categoric nu”, Însă nu-i se gândește să renunțe: ”Dacă aș fi cedat așa de usor, multe lucruri nu s-ar fi întamplat în aceasta perioada în Bistrița. Dar obișnuiesc să duc lucrurile la capăt si să obtin acolo in această zona pui, care să se nască acolo, pui care să foe obișnuiți de la naștere cu oamenii  și apoi să le lăsăm în parc să circule”. Primarul a amai adăugat că nu dorește să mai vorbească despre acest subiect și că nu va mai răspunde pe viitor la întrebări legate de veverițele din parc.

Din cele 6 veverițe cumpărate de Primăria Bistrița în 2016 pentru a le închide în voliera special amenajată în Parcul Municipal, 4 au fugit și una a murit. O singură veveriță a supraviețuit în singurătate, iar o campanie a reprezentanților societății civile intitulată ” Eliberați Veverița”, carea a ajuns inclusiv în plenul Consiliului Local n-a avut sorți de izbândă în față hotărțrii de neclintit a primarului Ovidiu Crețu.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu