Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Contestații cu surprize la evaluarea națională: doi bistrițeni au obținut 10 la matematică după recorectare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rezultatul contestațiilor la evaluarea națională, afișate astăzi pe site-ul edu.ro a provocat câteva surprize. Astfel doi candidați din Bistrița-Năsăud au fost notați cu 10 la matematică, după recorectarea lucrărilor făcută de o comisie din Cluj la solicitarea părinților.

Unul dintre cei cu lucrări perfecte a fost evaluat inițial cu  9,65, iar celălalt cu 9,75 potrivit corectării făcută de o comisie din Harghita.

Și nu a fost singura surpriză a contestațiilor de la evaluarea de anul acesta: 64 dintre cei 104 care au contestat rezultatul inițial au obținut mărirea notei, adică 60% dintre cei care au contestat aveau note mai mici. Unele măriri de notă au depășit 0,70 de puncte, ceea ce le-a modificat semnificativ poziția în ierarhie elevilor cu pricina.  2343 de elevi din Bistrița-Năsăud au susținut evaluarea națională anul acesta. La extremele rezultatelor  322 de  elevi din județ au obținut o medie mai mare de 9, în timp ce  498 au obținut sub 5. Despre acest examen Bistrița Express a mai scris aici:  EVALUAREA NAȚIONALĂ: 13 % peste 9 și șase medii de10 anul acesta în Bistrița-Năsăud

Cea mai grosolană eroare la notarea de la evaluare s-a produs la un liceu din capitală, unde o elevă care la matematică a fost notată initial cu 3,65 a obținut 10 la recorectare. Fata obținuse 10 la română, și în urma contestației media finală a fost  10.

Share.

About Author

Lasă un comentariu