Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar: Ce e cu noul program de guvernare, apărut din neant, cu măsuri pompieristice și evident nesustenabile? Pare a fi rodul disperării.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noul program de guvernare încropit și trecut de PSD prin Parlament odată cu Guvernul Tudose a stârnit reacții de indignare pe rețelele de socializare și nu numai. Avocatul Diana Morar, președinta organizației de femei a PNL și membru al Comisiei de Arbitraj a liberalilor spune că numai disperarea lui Liviu Dragnea în fața pierderii controlului asupra masei de votanți PSD poate justifica ultimele acțiuni pripite ale PSD:

Atunci când afli ca nu îți mai da pe datorie, te apuca disperarea:
Disperarea cronică la care a ajuns PSD ne-a fost arătată in deplinătatea ei prin acțiunile pripite ce au avut loc pe scena politica în ultima săptămâna, demarate în forța în încercarea de a nu pierde controlul asupra oastei social-democrate, de către dictatorul suprem” scrie pe facebook avocata Diana Morar într-un adevărat rechizitoriu la adresa partidului majoritar:
”Așa s-au trezit psdistii ca îl susțin și voteaza pe Tudose alături de o echipa ministerială încropită parcă “pe genunchi”, cu ce le-a mai rămas prin bătătura.

Și când credeam ca le-am văzut pe toate și ne întoarcem la treburile noastre, nici bine unsul nou Guvern ne surprinde pana la oripilare: schimba macazul. Guvernează in stil propriu, la ordinul lui Dragnea. Care o mai fi și ăla?
E chiar cel de care au fost cuprinși toți aia socialiști săptămâna asta, cel al disperării.
Din nou.

Din nou disperare?

Pai, cum altfel?
Cum Calificați voi acțiunea unică de a-ți omorî propriul guvern pentru neperformanța de a implementa programul tău de guvernare, pentru ca exact a doua zi să vii cu un guvern nou, format din aproape toți miniștrii neperformanți de ieri și cu un alt program de guvernare? Și asta după circa o jumătate de an de băgat țara în datorie? Răspuns: disperare.

Ce e cu noul program de guvernare, care a apărut din neant, cuprinzând măsuri pompieristice, nefundamentate și evident nesustenabile? Pare a fi rodul disperării.
Și al neputinței. Al neputinței de bani. Lipsa de bani

Întrebarea primordială a disperării este: cum facem rost de bani?

Una dintre măsurile absolut aberante și nesustenabile este de a impozita firmele pe cifra de afaceri și nu pe profit. Practic să adopți asemenea măsuri fără o prealabilă consultare a mediului de afaceri în condițiile in care 49% din firmele din România sunt cu capital privat străin, iar 41% sunt firme private românești, diferența fiind cu capital de stat, înseamnă nu doar ignoranta, ci inconstienta.

Avantaj – statul în mod exclusiv.
Dezavantaj – firmele.
Dezavantaj major – companiile mari.

Neimpozitand profitul, ci cifra de afaceri ajungem să certificam o proiecție ireala a câștigului, întrucât multe companii cu cifre mari de afaceri nu înregistrează un profit mare.

Cu alte cuvinte te poți trezi în situația în care nu câștigi cât ai de dat la stat.

Care e consecința directă? Renunți, închizi, pleci. Firmele vor fi nevoite să facă asta.

Ce urmează? Pierderea locurilor de munca, migrarea companiilor internaționale spre alte state cu un climat economic mai prietenos și sigur, pierderea de investiții, descurajarea investitorilor și potențialilor investitori in a lua in calcul România pentru derularea de operațiuni economice, descurajarea modernizarii mijloacelor economice, scăderea puterii de cumpărare, inflație.

În concluzie, mult mai rau pentru noi toți, operând ca o întoarcere înapoi, in trecut, când toată lumea merge înainte. O imagine de-a dreptul apocaliptică pentru traiectoria de dezvoltare a țării noastre.

Ar mai putea un singur lucru sa oprească asta, iar noi toți trebuie sa facem apel la aplicarea Directivei 77/388/CEE care spune negru pe alb ca se interzice impozitarea pe cifra de afaceri și care primează in aplicare, statele membre UE fiind nevoite sa-și adapteze legislația in conformitate cu normele directivelor europene.

Guvernul tocmai face invers lucrul asta. Din disperare.” este concluzia rechizitoriului la adresa acțiunilor recente ale PSD

Share.

About Author

Lasă un comentariu