Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Top 5 licee din BN după BAC: contează procentul sau numărul absolvenților care au luat examenul?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud (ISJ) a dat publicității clasamentul școlilor cu învățământ liceal după rezultatele la examenul de Bacalaureat. La fel ca în 2016 în fruntea clasamentului top 5 e trecut un liceu privat creștin, ”Logos” care are 100 % promovare, chiar dacă aceasta înseamnă 6 promovați din 6 absolvenți.

Colegiul Național ” Liviu Rebreanu” este pe poziția a 2-a cu 98,12 %, însă cu 209 elevi cu examenul promovat din 213 care au absolvit, arată rezultatele de pe site-ul oficial edu.ro. Mai mult, 60% dintre cei care au luat examenul de la CNLR au obținut media  peste 9 la examenul pentru care au fost date astăzi  publicității rezultatele.

În clasamentul oficial al ISJ  poziția a 3-a în topul liceelor din Bistrița-Năsăud este ocupată de Colegiul Național George Coșbuc Năsăud cu 96,51% promovabilitate la BAC. Potrivit site-ului Ministerului Educației Bacalaureat.edu.ro la Colegiul Național George Coșbuc au susținut Bacalaureatul 173 de elevi, iar 166 dintre aceștia au fost declarați promovați. 67 dintre concurenții de la ” George Coșbuc” au obținut medii peste 9.

Urmează pe poziția a 4-a Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița  cu promovabilitate de  95,69% . Aici 200 din 212 absolvenți înscriși au fost declarați admiși la Bacalaureat și pe 5 Liceul Radu Petrescu Prundu Bărgăului cu o promovabilitate la Bacalaureat de  95,59% . Aici 66 de absolvenți din 73 au promovat anul acesta examenul maturității.

Ce spune șeful ISJ

Deși LOGOSUL a intrat în vârful clasamentului cu doar 6 copii,  insuficienți pentru o clasă în învățământul public, inspectorul școlar general Camelia Tabără crede că e o performanță care merită evidențiată: ”Logosul a fost și anul trecut în prima poziție. Din punctul meu de vedere e o performanță, pentru că atunci când au intrat în liceu copiii aceștia au avut medii  mici. Nu au mulți copii, dar cei pe care îi au confirmă. Meritul lor este că au reușit să-i aducă aici. Este a  doua lor generație, când s-au autorizat acum 4 ani au avut copii pentru fiecare ciclu de învățământ: clasa I, clasa a V-a și a IX-a. de la an la an au avut rezultate foarte bune și uite că ei confirmă. , este părerea șefului ISJ, Camelia Tabără.

Share.

About Author

Lasă un comentariu