Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Incendiul de la Bingo Metropolis a lăsat AJOFM-ul și câteva companii în șomaj. Instituția a rămas fără electricitate și comunicații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Incendiul violent  izbucnit în 4 iulie  la o anexă a clădirii fostei Case a Sindicatelor a prăjit mai multe transformatoare de electricitate și a lăsat marți, miercuri și parțial joi Agenția Județeană de Ocupare și Formare Profesională (AJOFM)  și câteva companii, printre care una de telefone mobil,ă fără electricitate, dar și fără telefonia fixă. Citește ce s-a întâmplat aici: Un incendiu violent la o anexa de la Bingo Metropolis a compromis instalația electrică a clădirii. Mai mulți chiriași printre care AJOFM au rămas fără electricitate

Practic abia astăzi AJOFM ar putea să-și reia parțial activitatea normală, după ce Electrica  a montat în regim de urgență un alt transformator. Dar și aceasta doar dacă se reușește  rezolvarea problema cablurilor compromise pînă la etaj. Directorul AJOFM confirmă situația neobișnuită: ” Ca urmare a incendiului s-au topit transformatoarele  de electricitate de la parter și practic n-am mai avut electricitate nicăieri, cu excepția Centrului de Formare care este conectat la alt transformator, împreună cu EmiCenter,. Miercuri Electrica a pus un alt tablou, dar am înțeles că nu rezistă siguranțele, pentru că probabil sunt arse și cablurile până sus la noi. Vom apela la o firmă să verifice cablurile , pentru că asta nu mai e treaba celor de la Electrica. Ei au pus tabloul. Acum nu avem comunicații, trebuie să mai vină speciaștii de la telefonie și cei de la STS. N-am trimis mailuri și n-am primit.Am informat prefectura, conducerea ANOFM, știu despre ce e vorba.”a explicat pentru Bistrița Express directorul AJOFM, Otilia Râpan.

Fără electricitate și fără acces la programele din computere AJOFM BN a lucrat totuși și miercuri cu publicul, însă la limita de avarie: ”Ieri n-am putut lucra cu calculatoarele, colegii noștri au scris pe o listă șomerii care au fost și când se poate o să-i încarce în sistem. Deocamdată avem electricitate însă acum funcționează cu sincope, și nu putem risca să distrugem calculatoarele. să sperăm că joi vom reuși să funcționăm cât de cât normal” a explicat Otilia Râpan.

Directorul de la Electrica Bistrița, Alexandru Roman confirmă că a fost nevoie de înlocuirea a două transformatoare și spune că nu știe încă cine va plăti prejudiciul: ” din păcate nici nu știu, vom vedea împotriva  cui ne îndreptăm, nu cred varianta autoaprinderii, s-ar putea cum merg la tigara pe acolo cei de la Metropolis să fi aruncat în zona gunoaielor, pentru că acolo sunt depozitate și gunoaiele în zona aceea. Așteptăm concluziile oficiale. Nnoi am montat transformatorul la AJOFM și furnizorul de telefonie mobilă de ieri după amiază, în rest, tot ce ține de cabluri în interior e treaba utilizatorului!” a explicat directorul Electrica.

Deocamdată, oficial, ISU nu a stabilit care au fost cauzele incendiului de la Metropolis Potrivit unor surse se merge pe două ipoteze: fie un scurtcircuit generat de suprasolicitarea instalațiilor, fie un efect creat de supraîncălzire incintei cu porti metalice, care ține loc și de depozit de deșeuri, ținută închisă de teama vagabonzilor care scormonesc pe acolo. ” căutăm o soluție cu cei de la Metropolis pentru că nu mai putem închide acolo și să riscăm un alt incendiu” spune efa de la AJOFM.

.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu