Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Supermarketurile trec de azi cu prețurile la raport

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De astăzi supermarketurile și hipermarketurile vor trebui să transmită Consiliului Concurenţei preţurile de vânzare ale produselor pe care le comercializează. Reglementarea, care apare într-o ordonanță de urgență, 39/2017, intrată deja în vigoare nu lasă loc de întors pentru retaileri: cei care nu o respectă risca amenzi de la 20 000 lei până la 50.000 de lei.

“Întreprinderile care fac parte din comerţul modern cu produse alimentare şi nealimentare, de tip supermarket, hipermarket, discounter şi cash&carry vor transmite Consiliului Concurenţei, la cererea acestuia, preţurile de vânzare a produselor comercializate de acestea, în vederea realizării de analize, studii de piaţă sau comparaţii de preţ”, pevede OG 39.

Consiliul Concurenţei care a insistat pentru adoptarea măsurii legislative a introdus din noiembrie anul trecut  Monitorul Preţurilor, o platformă online care afișează  prețurile din marile magazine pentru alimentele de bază. Intenția creatorilor platformei a fost conceperea unui instrument online de orientare pentru cumpărători,  pentru a-i ajuta să găsească mai bune preţuri ale produselor din coşul zilnic de cumpărături. Deocamdată platforma este accesibilă doar locuitorilor din București și Ilfov și nu a fost extinsă încă în țară, deși operațiunea urma să fie realizată anul acesta.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu