Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai mulți absolvenți din BN au luat Bac-ul după ce au contestat notele. Unii au contestat prea mult

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cel puțin opt absolvenți din Bistrița-Năsăud, declarați respinși inițial au aflat luni, după afișarea rezultatelor contestațiilor că au reușit să treacă de examenul de Bacalaureat.

Un elev de la Grupul Școlar Sportiv, D.K. a avut noroc cu istoria, unde a obținut după contestații cu aproape 1 punct mai mult decât a avut la corectarea inițială și cu 6,13 s-a salvat. O elevă de la Silvic a contestat toate cele trei note și la recorectare a obținut câteva zecimi în plus la fiecare dintre disciplină, și a trecut la limită examenul cu 6,03. O altă elevă tot de la Năsăud, însă de la Colegiul Economic a reușit să smulgă 0,1 în plus la română( adică 7,5 în loc de 7,4)  și încă 0,3 în urma contestațiilor și cu 6,01 este declarată admisă.

Alții n-au avut atâta șansă și dacă s-ar fi oprit cu contestațiile la o singură materie ar fi trecut de Bacalaureat. În cel puțin trei cazuri deși și-au crescut punctajul cu până la o jumătate de punct în urma contestațiilor la o disciplină s-au trezit cu nota scăzută la altele și au fost declarați respinși/.

Mai bine de jumătate dintre contestații au fost la română

În jur de 430 de contestații au fost depuse de candidații la Bacalaureat din Bistrița-Năsăud, aproape jumătate fiind la limba română. În 80 de cazuri nota obținută după recorectare a fost mai mică, însă pentru cei mai mulți nota a crescut după recorectare de la o.1 până la 1,4 puncte, într-un caz la matematică. Niciun absolvent nu a obținut media 10, după contestații, însă ierarhia primilor 10 s-a modificat după recorectare. De asemenea la informatică un candidat notat inițial cu 9,60 a obținut 10.

Vezi aici cum arată rezultatele finale la BAC în Bistrița-Năsăud: http://bacalaureat.edu.ro/RapoarteJudet.aspx?jud=7

Share.

About Author

Lasă un comentariu