Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vezi câți bistrițeni s-au înscris în programul Start-up Nation. 14 iulie e data limită.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antreprenorii din Bistrița-Năsăud sunt pe poziția a 25-a în clasamentul pe județe al celor care s-au înscris în programul guvernamental Start up Nation 2017,  prin care se acordă finanțări nerambursabile  până în 200 000 de lei firmele nou înființate.

Cu o săptămână înaintea termenului limită pentru înregistrarea planurilor de afaceri, care se depun online, pe site-ul aplicației au fost înscrise în jur de 4700 de solicitări, între care 68 din județul Bistrița-Năsăud. Cei mai mulți aplicanți sunt bucureștenii, 658, urmați de tinerii antreprenori clujeni 499, și cei din Timiș, de două ori mai puțin numeroși.

Aplicația unde se depun proiectele  este deschisă până în 14 iulie 2017, ora 20.00, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului, potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer ( foto). Programul de anul acesta se adresează antreprenorilor care și-au înregistrat firmele după data de 31 ianuarie 2017. Bugetul de anul acesta al proiectului este de  1,7 miliarde de lei, bani care ar ajunge la 8.500 de firme la ajutorul maxim acordat, de 200.000 de lei. Aici găsiți aplicația pe care se înregistrează proiectele: https://startupnation.aippimm.ro/

Dacă până vinerea viitoare vom avea un număr care să justifice redeschiderea sau prelungirea o să luăm lucrul ăsta în calcul serios, pentru că am promis că voi face ce va ține de mine ca această sumă să ajungă la startupuri” – susține ministrul care a vizitat fiecare județ pentru a explica funcționarea programului.

Ilan Laufer crede și că potențialii beneficiari au avut o reținere la început, în contextul crizei politice care a dus la schimbarea Guvernului și al lipsei băncilor partenere, însă până la urmă vor veni noi aplicanți pe final. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunțat săptămâna trecută că trei bănci au depus cereri pentru a deveni partenere în Programul start-up și pentru a acorda așa numitele credite-punte solicitanților

Share.

About Author

Lasă un comentariu