Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Probleme după repartiția computerizată: mai multe licee nu au efective pentru a constitui clasele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După prima sesiune de repartizare computerizată în liceele din Bistrița-Năsăud au rămas neocupate 108 locuri, în timp ce doar 8 absolvenți care au susținut examenul au ratat repartizarea în prima tură. Cea mai mare medie a unui elev care nu a obținut repartiția din prima este  6,60, în condiția în care la multe unități de învățământ liceal ultima medie a fost trei.

Cei 8 elevi nerepartizați au teoretic de unde alege: au rămas libere în județ 108 locuri, însă practic opțiunile lor sunt relativ îngrădite pentru că majoritatea instituțiilor și-au înscris deja elevi la prima repartiție computerizată La Bistrița însă au rămas locuri libere în licee /școli profesionale doar la Grupul Școlar Agricol sau Grupul Școlar Forestier, unde foarte puțin locuri s-au ocupat.

Clase de predare în maghiară și germană cu probleme

Câteva licee ar putea avea probleme pentru că nu au suficienți elevi pentru a-și completa clasele. Astfel profilurile bilingve, maghiară și germană ale celor două colegii naționale din Bistrița au reușit să înscrie un număr limitat de elevi la prima strigare” și e puțin probabil că vor avea mai mult succes la a doua repartizare Au rămas locuri neocupate la profilul real la Colegiul Național Liviu Rebreanu, respectiv Andrei Mureșanu, însă e vorba de clasele cu predare în germană, respectiv maghiară. Astfel la CNLR, profilul științele naturii cu predare în limba germană sunt înscriși 15 elevi, dar clasa ar trebui să fie formată din 28. Într-o situație asemănătoare sunt două profile cu predare în limba maghiară de la ” Andrei Mureșanu”, real și științe sociale. În timp ce la profilul real, există 10 elevi în loc de 28, la științele sociale există deocamdată 7 și nu 28, așa cum spune legea pentru a avea o clasă.

Probleme sunt însă și la Grupul Școlar Forestier, instituție unde cu 9 înscriși din 28 este greu de constituit o clasă, dar și la Grupul Școlar Agricol Bistrița unde la una din clase figurează 3 înscriși  și la cealaltă 8.

 

Sursă foto : Desteptarea

Share.

About Author

Lasă un comentariu