Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Situație inedită la Școala din Runcu Salvei: soț și soție contracandidați la funcția de director

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comisia de concurs care va să desemna directorul Școlii din Runcu Salvei este pusă într-o situație inedită: doi foști conducători ai școlii, soț și soție, se concurează reciproc pentru a ajunge în prima funcție. Ioan Man și Valeria Amelia Man, el profesor de matematică, ea profesoară de română sunt singurii candidați înscriși pentru examenul de director la școala generală din Runcu Salvei, care va avea proba examenului scris în 17 iulie. Actualul director al școlii, Alina Vartolomeu, numit prin detașare în februarie nu și-a depus dosarul de candidatură, deși  este expert educațional și întrunea condițiile cerute.

Dacă soții Man trec amândoi de examenul scris ajung în intervalul 19-31 iulie în fața comisiei speciale de examinare pentru interviu și probele de evaluare a curriculumului, ceea ce va crea o situație cel puțin interesantă. Inspectoratul Școlar nu comentează situația, care a avut de altfel precedent, la concursul de la începutul anului, când cei doi s-au contracandidat prima dată. Însă niciunul nu a reușit la concurs, iar interimar a ajuns altcineva: : ” Dacă ei doresc, asta e situația. Au fost amândoi directori, au dreptul să meargă la concurs. Ce să zic?  Trebuie să așteptăm rezultatul la proba scrisă, ca să se programeze interviul. Și dacă trec de probă, comisia va stabili întîi cu CV-ul, pentru că sigur e diferit și va lua o decizie”  spune Gavril Câmpan inspectorul școlar responsabil cu managementul instituțional și mentoratul.

Conflict de notorietate cu conducerea Primăriei din Runc

Cât au fost directori ai Școlii din Runcu Salvei, atât Ioan Man cât și soția sa au avut o relație încordată cu primarul comunei Anchidim Pavelea (PNL), dar și cu o parte din Consiliul Local care i-a reclamat la Inspectoratul Școlar în repetate rânduri fie pentru partizanat politic, fie invocând alte motive care țin de management. Conflictul s-a extins chiar și în școală, fiind cât pe ce să fie afectat debutul anului școlar 2013.   La precedentul concurs de director primarul a făcut parte din comisia de examinare, ceea ce nu mai e cazul de data aceasta, din pricina schimbării reglementărilor de organizare a concursului. La prima rundă din iarnă primarul nu s-a întâlnit în examen cu profesorul Man care nu a trecut de proba scrisă, dar nici cu soția acestuia care n-a mai susținut interviul din pricina unor probleme la portofoliul solicitat.

În total pentru cele 51 de posturile vacante de directori  și directori adjuncți de școli din Bistrița-Năsăud s-au înscris 65 de candidați. Concurență este însă pentru doar 13 posturi, pentru restul existând doar un candidat, sau niciunul.

 

Foto: Scoala din Runcu Salvei la o deschidere de an școlar. Sursă foto: Bistrita online.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu