Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Se naște Big Brother-ul fiscal: în septembrie apare Centrul Național de Informații Fiscale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul vrea să unifice toate bazele de date legate de fiscalitate într-o singură structură intitulată Centrul Național de Informații Fiscale și care urmează să funcționeze în subordinea Ministerului Finanțelor, dar în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale. Într-o primă etapă centrul va unifica tot ce înseamnă informații din sistemele financiar- fiscale subordonate MFP, ANAF, Direcții de Finanțe, Comisie Națională de Prognoză.

Ieri în ședința de guvern Executivul a stabilit printr-un memorandum cum vor funcționa lucrurile începând din septembrie: până în 2020 Centrul de Informații trebuie să interconecteze casele de marcat, să centralizeze sistemul informatic de la Trezoreria statului, să se ocupe și de introducerea facturii electronice și de centralizarea sistemului de administrare a creanțelor bugetare.

Pe hârtie Centrul de Informații Fiscale ar trebui să simplifice procedurile birocratice legate de fiscalitate și să ofere proceduri electronice  simplificate contribuabililor, însă scopul principal este urmărirea și încasarea mai eficientă a taxelor și impozitelor și supravegherea cât mai eficientă a contribuabililor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu