Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii în bătălia pentru banii start-up nation: multe proiecte dar punctaj mic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antreprenorii bistrițeni au dovedit apetit pentru finanțările nerambursabile de la Startup Nation, doar că primele cifre date publicității astăzi  de Ministerul pentru Mediul de afaceri nu le dă o cotă foarte mare de succes. Numărul neașteptat de mare de proiecte depuse până vineri seara,  peste 19300 a făcut ca punctajul limită de la care să poată fi finanțate proiectele  să fie foarte sus, undeva la 90 de puncte, și nu la 70 sau chiar 50 cât se anunțase inițial

Într-un clasament al județelor la capitolul număr de proiecte depuse Bistrița-Năsăud e pe poziția 20 cu 317 proiecte înregistrate pe aplicatia startup România. Deși nu s-au făcut încă evaluările și nici nu s-a publicat vreo ierarhie pe site-ul oficial, ministrul Ilan Laufer, care a organizat astăzi o conferință de presă, a dat publicității pe pagina sa de facebook o ierarhie a județelor, care indică și o rată potențială de succes.

Din cele 317 proiecte din Bistrița-Năsăud, 112 ar avea peste 90 de puncte, deci potrivit clasamentului rata potențială de succes ar fi de 38,49%. Mult mai puțin decât alte județe, care au rate de succes de peste 40 și chiar 50% conform clasamentului  făcut de Ilan Laufer. ” Ministerul nu a avut timp să facă o evaluare, ci a ținut cont în aceste clasamente de autoevaluarea făcută de cei care le-au depus și care au trecut punctajul pe proiect” explică un consultant de proiecte pentru Bistrița Express.

De altfel ministrul Laufer explică și că potrivit evaluării făcute doar 8653 din cele 19300 de proiecte sunt finanțabile în acest moment, adică doar pentru atâtea sunt bani. ”Din analiza noastra de la acest moment, reiese faptul ca doar 8,653 de proiecte se incadreaza in bugetul alocat pentru 2017, insa depunem eforturi pentru gasirea de solutii care sa le permita antreprenorilor cu proiecte viabile sa-si implementeze planul de afaceri, chiar daca nu au obtinut finanșare prin program”, explică ministrul.

Share.

About Author

Lasă un comentariu