Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Artele plastice au smuls două medii de 10 în BN la titularizarea de anul acesta. La sport a plouat în schimb cu 1 și 2

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi tineri profesori, absolvenți de arte plastice au obținut singurele medii de 10 la titularizarea de anul acesta din județ. Este vorba de Cristina Florentina Pop și Claudiu Teofil Petrean. De altfel  disciplina pentru care au concurat, arte vizuale, nu a avut concurenți cu note sub 8.

În schimb la educația fizică și sport concurenții au marcat cele mai multe note de 1, 2 și 3. E vorb a de mai mult de o cincime dintre aceștia, adică opt profesori din cei 36 de candidați, care au obținut mai puțin de nota 3 la examenul de titularizare la educație fizică, iar alți 20 n-au trecut de nota 7, eliminatorie în acest concurs.  Situația a fost oarecum asemănătoare la agricultură -horticultură, unde trei au obținut nota 2 și unul singur puțin peste 5.

Limbile străine au avut medii bune anul acest și potrivit inspectorului școlar Monica Buboly la această disciplină situația notelor la titularizare este net peste cea a anului trecut.

Profesori cu vechime-an de an la examen în lipsa posturilor

Și anul acesta în special la geografie și istorie printre candidați s-au numărat inclusiv profesori cu 19-20 de ani de vechime în învățământ. Chiar dacă obțin medii mari, lipsa posturilor îi transformă în candidați de serviciu la titularizare. Astfel un profesor de geografie a obținut 7,90 iar în 2015 a avut chiar și 9,25. Inutil însă, devreme ce nu există posturi. Și la istorie o profesoară cu 21 de ani vechime încearcă încă să obțină titularizarea, însă în pofida mediilor peste 7 lipsa posturilor o împiedică.

Cifrele titularizării 2017 în Bistrița-Năsăud înaintea contestațiilor: 534 s-au înscris, 67 au absentat iar 71 s-au retras după ce au citit subiectele. Din cei 394 rămași în concurs în Bistrița-Năsăud 187, adică47% au obținut peste 7, media de trecere a examenului, asta dacă nu luăm în calcul rata abandonului. Situația mediilor din Bistrița-Năsăud o puteți citi aici:

http://titularizare.edu.ro/generated/files/j/

Sursă foto: Observator de Prahova

Share.

About Author

Lasă un comentariu