Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Greu cu legea salarizării în Primăria Bistrița: povestea e în faza negocierii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindicatele din Primăria Bistrița negociază în aceste zile salarizarea funcționarilor din instituție, dar și a polițiștilor locali, după ce legea salarizării unitare a lăsat problema la latitudinea șefilor administrațiilor locale și consilierilor locali. Deocamdată nu e clar cum va arată salarizarea postnegociere în condițiile în care legea vorbește doar de un aviz consultativ al sindicatelor, respectiv al angajaților, însă nu a impus grile de salarizare. Un singur lucru e clar: niciun salariu din primărie nu are voie, teoretic, să fie mai mare decât al viceprimarului.

Primarul Bistriței Ovidiu Crețu s-a abținut să ofere prea multe informații și a declarat astăzi într-o conferință de presă că negocierile continuă: ”Noi nu am reușit să ne înțelegem cu sindicatele din Primărie, cu cel al salariaților și cu cel al poliției locale, vom continua negocieri și astăzi și mâine, și până ajungem la o soluție. Sigur că ceea ce cer ei e una și ce putem oferi noi e alta, și până la o finalitate a acestor negocieri n-o să vă dau sume.”.Întrebat dacă sumele pentru care se solicită rectificare de buget la ședința de Consiliu Local programată în 24 iunie sunt sumele finale pentru măririle salariale și ce e cu aceste sume primarul a răspuns:  .Sunt luate niște sume pe care le-a luat Direcția Economică și le-a trecut în buget, nu-s confirmate de mine, eu sper să fie acoperitoare și sumele respective le trecem pe servicii . Nu am cifre să le putem discuta acum. Depășește 25 % ce au cerut, dar nu e cazul să discutăm acum..” Primarul a confirmat că este vorba de sume luate din bugetul de dezvoltare, însă că e vorba de proiecte care nu au șanse să se realizeze anul acesta: Banii sunt luați de la dezvoltate. Și sunt proiecte care nu au șanse să se realizeze în acest an, așa că e firesc să le lăsăm pe anii viitori”.

De cealaltă parte liderul sindical al Poliției Locale Cristian Georgiu confirmă că nu s-a ajuns încă la o înțelegere în negocieri, dar spune că potrivit legii, opinia sindicatului este consultativă: ” nu știu ce sume să vă spun că sunt tot în discuție, depinde ce buget e disponibil. În comisiile paritare se negociază, din păcate legea spune că decizia se ia prin consultare , nu cu avizul sindicatului” mai spune Georgiu liderul sindicatului celor 80 de polițiști locali din Primăria Bistrița .

Legea salarizării unitare a crescut salariile primarilor și viceprimarilor, însă i-a lăsat pe funcționarii și angajații din Primării la latitudinea conducerilor primăriilor, ceea ce  a stârnit în toată țara un val de nemulțumiri.

Share.

About Author

Lasă un comentariu