Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O singură comună din BN n-a încăput la masa cu bucate a PNDL-ului. Ambele proiecte i-au fost respinse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comuna Telciu nu va beneficia de finanțare din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în următorii 4 ani. Administrația a depus două proiecte, unul pentru reabilitarea atelierelor școlare cu o vechime considerabilă de la Liceul Tehnologic din localitate și un altul pentru reconstrucția Căminului Cultural din Telciu, însă niciunul nu  a trecut de evaluare. De altfel comuna este singura unitate administrativ teritorială din Bistrița-Năsăud care a rămas fără proiecte finanțate prin PNDL 2, în perioada 2017-2020, în condițiile în care Ministerul Dezvoltării a aprobat 168 de proiecte în jude

Responsabilul de proiecte a Primăriei Telciu, Octavian Moldovan spune că în privința atelierelor școală li s-a invocat de la MADR că administarația  mai derulează un proiect pe școală în cauză iar despre Căminul Cultural răspunsul primit ar fi fost că nu se finanțează de data aceasta reabilitări de Cămine Culturale. Cred că s-a făcut o alegere greșită cu cele două proiecte”.

Primăria Telciu derulează proiecte prin PNDL, aprobate însă pe exercițiile financiare anterioare, pe așa-numitul PNDL 1. Unul din aceste proiecte, reabilitarea școlii din localitatea reședință de comună se derulează chiar în această vară pe un șantier care se deschide în zilele următoare. De altfel Primăria din Telciu este una cu experiență în derularea de finanțări, în special europene, câștigătoare , de-a lungul timpului a unui mare de proiecte. Primarul Sever Mureșan n-a putut fi contactat pentru a formula un punct de vedere până la momentul redactării materialului, fiind plecat din județ.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica, fost primar al comunei Telciu a refuzat să comenteze subiectul spunând că nu știe ce s-a întîmplat și care sunt motivele excluderii comunei sale de la finanțarea PNDL pe următorii 4 ani.

Share.

About Author

Lasă un comentariu