Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sorin Hangan, apel către consilieri pentru un vot favorabil barierei de la Viișoara: ”lăsați-vă ochelarii de cal acasă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proiectul instalării unei bariere din fondurile municipalității  la trecerea de cale ferată din Heidenfeld, (acolo unde  au avut loc două accidente în care au pierit 9 tineri) va fi dezbătut în ședința de Consiliu Local din 24 iulie.

Din start, proiectul inițiat de consilierul local liberal Sorin Hangan intră pe ordinea de zi fără șanse mari, după ce a primit rapoarte negative de la comisiile municipalității, pe motiv că SNCFR ar fi prins pe lista de investiții aprobată semnalizarea cu semibarieră de la trecerea din Viișoara, dar și din așa zise probleme de legalitate a proiectului. Sorin Hangan a declarat vineri într-o conferință de presă că este profund decepționat de obtuzitatea răspunsurilor și de atitudinea municipalității și a explicat că prinderea pe lista de investiții de la SNCFR a semi-barierei nu înseamnă nicidecum amenajare imediată: ” Această adresă nouă nu ne-a fost pusă la dispoziție.Nu știu ce înseamnă că a fost aprobată o listă de investiții că și noi aprobăm și la Consiului liste de investiții și la mine la firmă. Pe unele le fac anul acesta, pe altele anul viitor, pe altele peste cinci ani, iar unele pur și simplu nu le mai fac pentru că nu mai sunt oportune. Deci o listă de investiții aprobată nu înseamnă că anul acesta a fost aprobat și se va face. Nu a spus nimeni că se va face anul acesta sau când. Se poate face anul viitor sau în cincinalul viitor sau deloc.” a mai spus președintele PNL  Bistrița.

Prindere pe listă de investiții poate însemna peste un cincinal sau niciodată

Sorin Hangan mai spune că nici vorbă de dublă finanțare așa cum i s-a reproșat, pentru că în momentul în care Bistrița o prinde ca investiție va fi ștearsă de pe lista SNCFR-ului și că rezoluțiile n-ar trebui să împiedice Consiliul Local să adopte hotărârea. Ba chiar să aloce bani pentru cel puțin alte două cu probleme: Cea din Ioan Slavici, unde în 5 iulie a avut loc un accident și la trecerea din Lucian Blaga: ” nu e nevoie nici 30% din bugetul pentru acest Târgul Mare al Bistriței pentru trei bariere . Ce dublă finanțare? dacă CFR își spune că face obiectivul în 2030 îi spunem șterge-l de pe listă, că-l bugetez eu în septembrie îl bugetez și în octombrie îl realizez. Ce dublă finanțare , că nu decontăm și noi și CFR-ul aceeași lucrare?”

De aceea am vrut să mă folosesc de acest prilej, să-i rog pe consilierii PSD, ALDE chiar și pe ceilalți, UDMR și chiar ecologiști să-și lase ochelarii de cal acasă și să se gândească la rolul lor acolo și cine i-a trimis în Consiliu. Altfel să ne ferească Dumnezeu, dacă se mai întâmplă un accident, că tot așa s-a întâmplat și acum doi ani când am ridicat problema, eu o să-i acuz de mai mult decțt de indolență.” a mai spus consilierul liberal.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu