Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nici vorbă de ședințe de Consiliu transmise online. Primarul crede că aleșii ar profita de transmisie să-și facă imagine pe seama Consiliului Local

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect de hotărâre care reglementa transmiterea online a ședințelor Consiliului Local Bistrița a fost respins ieri seară la vot într-o ședință tensionată a deliberativului local. Propunerea inițiată de ecologistul Teodor Mîrza care cerea transparență pentru ședințele Consiliului Local prin transmiterea integrală a dezbaterilor acestui for a fost respinsă de primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, dar și de majoritatea PSD-ALDE, după ce a primit rapoarte negative în comisiile de specialitate. Primarul a declarat chiar că nu e cazul ca aleșii să profite de transmisii ca să devenă vedete de televiziune pe seama Consiliului Local.

Primarul Crețu a invocat atât motive tehnice dar mai ales și lipsa interesului public pentru asemenea transmisii: ”Presa este aici și știe că nimeni dintre cei care au vrut să participe la ședințe nu a fost oprit să o facă..Asta să înțelegeți. Noi procesele verbale de ședință, după ce sunt semnate le afișăm pe site.  Cred că varianta de a pune odată cu procesele verbale si înregistrările materialelor de ședință, mi se pare un termen absolut firesc. Să-l ținem 3 sau 4 luni de zile-pentru că nu poți ține atât de multă informație” este singura concesie făcută de șeful municipalității.

Transparență tradusă prin metafora geamului

Mai mult primarul susține  și că unii politicieni din deliberativ ar putea profita de transmisii pentru a-și face imagine: ”. Dar să transmitem online, adică dacă vrem să devenim vedete de televiziune prin intermediul Consiliului Local  nu cred ca e varianta care poate fi argumentată prin transparență. Cred ca transparență este pentru cei care se uită. Ori un geam este folositor doar pt cei care se uită prin geamul respectiv…Și eu cred că varinta de a pune pe site pe lângă procesele verbale și înregistrarea cred că acoperă foarte mult nevoile de transparență. E bine ca cei interesați să vină în sală și să vadă ce se întâmplă” a mai spus primarul Crețu.

Ședințele de Consiliu Local sunt transmise online în câteva orașe mari, însă subiectul a stârnit de fiecare dată multe discuții. În Timișoara de exemplu transmiterea online a ședințelor fost reluată din acest an, după ce a fost întreruptă timp de trei ani.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu