Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Crețu despre noile salarii: ”salariul meu și al viceprimarilor ar fi crescut oricum de la 1 iulie, datorită legii salarizării unice”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Bistriței Ovidiu Crețu a ținut să demonteze afirmațiile din spațiul public că și-ar fi propus singur majorarea salariului, dar și că banii  pentru creșterea salariilor angajaților  municipalității ar afecta bugetul de investiții: ” Deci, după cum puteți vedea, fondul de investiții a crescut cu aproximativ 3 milioane de lei iar salarii mai mici decât acesta pe care-l primesc eu, nu vor exista în țară. Sunt primării care au acordat chiar un coeficient mai mare decât cel prevăzut de lege. Cert este că legea spune că salariul primarului reședință de județ se stabilește la un coeficient de 9, cu începere din 1 iulie”. a spus primarul răspunzând unei întrebări. Întrebat dacă și fără ședința de Consiliu Local de luni, când s-au aprobat majorările salariale, îndemnizația sa și a viceprimarilor ar fi crescut, Ovidiu Crețu a răspuns afirmativ: ” mie și vicepriamarilor, da, ne-ar fi crescut oricum salariul”.

El a explicat că legea salarizării unitare are prevederi clare pentru demnitari și că indiferent de deciziile luate pentru angajații primăriilor, tuturor primarilor și viceprimarilor le crește din 1 iulie salariul, cu un coeficient în funcție de rangul localității. Cât despre salariul său Crețu susține că nu e triplat și că majorarere de 64% : ” s-au comparat mere cu pere, adică brutul care-l voi lua de 13 050 de lei, cu netul pe care-l încasam. În realitate salarul brut înainte de majorare a fost de 7920 de lei”.

Despre influența în buget a majorărilor primarul Crețu a declarat că n-ar fi mai mare de 0,54 %, iar din ponderea bugetului Bistriței ponderea totală cu salariile este de 15,96 %.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu