Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Marile companii din Bistrița au pus gând rău concediului de paternitate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reprezentanții mediului de afaceri din Bistrița-Năsăud cer Parlamentului și Executivului să-i scape de concediul de paternitate. Într-un set de propuneri transmise prin intermediul prefectului către Executiv și anunțate în cadrul Colegiului Prefectural acest tip de concediu ar trebui să dispară sau prevederile legii să poată fi transferate, eventual, mamelor care n-au fost angajate.

De altfel managerul general de la Comelf, Dorin Stoian a caracterizat  concediul paternal în termeni duri și l-a calificat drept ”o anomalie ”, care e obligatoriu să fie corectată: ”E ultimul  hal de destrăbălare când mama nu are serviciu, iar tata are drept la concediu paternal. Se duce și el acasă alături de mama și stau amândoi să îngrijească copilul. E ceva absolut cretin. Tot timpul mi-am spus că la mijloc nu poate să fie o traducere greșită din legile altora…O distorsiune mai mare ca asta n-am văzut ” a spus managerul general de la Comelf în ședința Colegiului Prefectural, organizat miercuri chiar în sediul companiei din Bistrița. Stoian spune că acest tip de concediu aduce prejudicii firmelor, în condițiile în care ajung să piardă pentru o perioadă lungă oameni calificați, adeseori de companii și care sunt uneori imposibil de înlocuit. Directorul de la Comelf crede că foarte mulți dintre beneficiari folosesc perioada de concediu paternal pentru a munci în altă parte la negru, cel mai adesea în străinătate și că sunt dublu plătiți, iar firmele angajatoare pierd masiv.

Managerul general de la Comelf a avansat și o soluție: drepturiel tatălui la concediu paternal să poată fi transferate asupra mamei care nu are servici: așa tata lucrează, banii intră în familie și mama stă cu copilul. Stoian spune că a discutat propunerea inclusiv cu ministrul Doina Pană.

Se cere  renunțarea la dubla impozitare pentru orele suplimentare

Și concendiul paternal nu e singura nemulțumire majoră a oamenilor de afaceri. Aceasta pentru că locul lăsat liber prin plecare trebuie acoperit de cei rămași, însă condițiile de impozitare pentru orele suplimentare împovărează și mai greu firmele: ”e imoral că orele suplimentare se impozitează acum dublu”. ” noi nu putem acoperi cu șomeri , e nevoie de specialiști, iar  pe aceștia trebuie să-i plătim dublu, și nu e asta o problemă. O problemă însă că suntem impozitați dublu pentru orele suplimentare. Acestae sunt costuri pe care nu le putems uporta pentru că intră în costul produsului și apoi ne întrebăm de ce produsul nostru devine mai scump decțt în Italia, să zicem.” . ”Insist ca dubla impozitare pentru orele suplimentare este o chestiune majoră, la care trebuie să se renunțe” a mai spus Dorin Stoian

Share.

About Author

Lasă un comentariu