Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Afacerile de familie au succes și la Bistrița: un showroom regional de scule și utilaje a fost deschis pe acest model

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sute de metru pătrați ocupați cu scule și utilaje destinate activităților din  agricultură, silvicultură, întreținere de spații verzi, curățenie sau construcții pot găsi profesioniștii sau amatorii într-un showroom inaugurat astăzi în zona Industrială a Bistriței, în apropiere de Comelf.

Mega-magazinul care se numește chiar așa, Big Store are anvergură regională și aparține unor investitori bistrițeni de  20 de pe piață, familia Petruțiu, distribuitori autorizați  a unor brand-uri de primă mână precum : STIHL, Viking, Makita, Boch și  care au în plan să  dezvolte în curând un showroom asemănător și în Cluj.

Lansare cu show de drujbe

Lansarea noului BIG STORE programată pentru astăzi de la ora 13,00 s-a făcut de altfel în prezența directorul general al STIHL România, Ioan Mezei, a președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan și a unui public  format din oameni de afaceri, colaboratori și numeroși bistrițeni, interesați să beneficieze inclusiv de reducerile speciale, unele valabile doar astăzi. Directorul Stihl, Ioan Mezei a remarcat performanța unei companii de familie în care  Virgil Petruț administrează o afacere  veche de 20 de ani, alături de soția sa, iar unui dintre fii, Bogdan Petruțiu este directorul general, iar celălălat rezident în SUA mai contribuie cu consultanță: ”Felicit întreaga familie Petruț. E o realizare deosebită. Mulți dintre noi putem să facem comparație între ce vedem aici în acest magazin și standardele pe care le cunoaștem din occident și aici își spune cuvântul experiența din USA. .. Și nivelul standardelor din această facilitate sunt foarte ridicate. Eu pot să confirm asta. De altfel aici se mai află încă 20 de parteneri ai Stihl care au fost invitați tocmai pentru a învăța din această realizare.  ”, a mai spus Ioan Mezei, directorul general Stihl România.

Model de afacere: vânzare cu service de lung parcurs

Președintele CJ Radu Moldovan a ținut să remarce faptul că showroom-ul  promovează un concept care include service de lung parcurs pentru produse, dar și curajul investitorilor de a-și asuma riscuri promovând produse de un anumit nivel : ”vreau să felicit familia Petruțiu pentru ceea ce a făcut, asumându-și riscurile de rigoare. Și mă bucur că vedem un model de afacere de succes sprijinită de o familie care împreună cu colaboratorii reusesc să ofere  în acest showroom tuturor celor interesați  accesul la mărci de cel mai înalt nivel. S-am mai vazut Showroom-uri, sunt multe Showrom-uri, dar nu toate oferă și service de calitate și oferă servicii complete. Cred că acest concept, de a oferi servicii complete, de a avea grijă de om si de unealta pe toată durata vieții lui este o decizie foarte importantă care poate fi luată ca model. Despre calitatea produselor nu se pot decât cuvinte de laude. E adevarat că și mentalitațile incep să se schimbe. Și imi doresc să aveți suscces.  Îi felicit că au avut curajul să-și asume riscuri, să înființeze locuri de muncă, să asigure condiții foarte bune  pentru noi toți ceilalți care n-am avut acest curaj… Vă felicit încă odată că ați oferit județului servicii de calitate, succes la vânzări și un partener Stihl cât mai înțelegător, că are de unde” a mai spus Radu Moldovan, el însuși fost director în urmă cu 16 ani al unei filiale de companie regională.

Inaugurarea Big Store( directorul Bogdan Petruțiu a amintit că numele vine de la primul magazin al companiei, aflat în zona Big) s-a încheiat cu o show StihlTumberspost, o demonstrație inedită a concurenților din concursurile cu motofierăstraie.

Compania bistrițeană are subsidiare din Cluj până în Băile Herculane

Afacerea dezvoltată de bistrițeanul  Virgil Petruțiu, fost director la IFET Bistrița în urmă cu 20 de ani s-a extins și cu alte magazine în oraș, dar și cu magazine în Năsăud, Beclean, Ilva Mică, dar și în afara județului, apoi în Cluj, dar și în Drobeta Turnu Severin și Băile Herculane. Spune că BIG Store trebuie să ajungă la 2 milioane de euro într-un an doi: ” Piața se formează, la început când am început cu STIHL toată lumea voia Husqvarna, înainte de asta voiau drujbe rusești. Așa că la început când am vrut să promovăm STiHL a fost mai greu până s-au convins de calitatea acestora. A fost mai greu până și-au luat primii, apoi s-au convins și vecinii, că uite ce binemerge și nu se strică, după care au luat și ei. Și tot așa. Aici în județ acum avem cotă de piață de 55-60%, dar vrem și mai bine” spune fondatorul Dynamic Tools, compania care a ridicat BIG STORE.

Share.

About Author

Lasă un comentariu