Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Universitatea Bistriței desființată din replici înainte de prima cărămidă. Clujenii mai înverșunați decât bistrițenii pe acest subiect

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nici n-a depășit faza bunelor intenții și ideea înființării unei universități a Bistriței a stârnit un adevărat val de polemici în care sunt implicați universitari clujeni, oameni de afaceri bistrițeni și autoritățile județene.

Săptămâna trecută directorul general de la Comelf Bistrița, Dorin Stoian a afirmat într-o ședință a Colegiului prefectural că este complet inoportună înființarea universității ” Liviu Rebreanu” și că ideea ar fi produs o iritare atât de mare la nivelul conducerilor Universității Tehnică Cluj Napoca, respectiv Universității Babeș-Bolyai, încât sunt amenințate proiectele pentru extensiile acestora de la Bistrița:” trebuie să facem în așa fel încât răul produs cu anunțurile de înființare a Universității Liviu Rebreanu să nu ne afecteze. Povestea cu înființarea universității la Bistrița a produs aversiune la nivelul UTCM și UBB. Trebuie să găsim o soluție să explicăm ce se întâmplă și ce am construit până acum ”(n.red.cu extensiile )să nu fie pus sub semnul întrebării și al regresului. Nu am fost implicat de niciun fel în înființarea universității Liviu Rebreanu, așa cum s-a speculat în presăa spus pe un ton vehement managerul de la Comelf, care, de altfel,  face parte din Consiliul Consultativ al rectorului Universității Tehnice din Cluj din luna mai 2017 alături de alți manageri și oameni de afaceri din regiunea de Nord Vest.

Oficial proiectul a murit în fașă

Prefectul Ovidiu Frenț a afirmat în aceeași ședință de colegiu prefectural că discuțiile de înființare a Universității Bistrița sunt stopate și că inițiativa nu a aparținut autorităților locale, ci profesorului Andrei Marga: ” nu s-a produs însă nicio deteriorare a relațiilor cu UBB și UTCM, s-a discutat cu conducerile celor două universități” a explicat prefectul care spune și că s-a ajuns la concluzia ca proiectul nu e deocamdată oportun” a declarat prefectul Frenț.

Andrei Marga, reacție extrem de  dură: nicăieri autoritățile nu s-au lăsat duse cu zăhărelul în detrimentul evident al cetățenilor ca în BN

Profesorul Marga a transmis duminică presei locale din Bistrița un punct de vedere extrem de dur la reacția oficialităților bistrițene, cărora le reproșează că ”s-au lăsat duse cu zăhărelul și manevrate cu meschinării în destriemntul cetățenilor ” după ce inițiativa înființării universității Liviu Rebreanu Bistrița a venit din partea lor: ” Proiectul a plecat de la o intenție a autorităților din județ și municipiu. Nimeni nu a fost inclus în Grupul de Inițiativă fără acordului lui. Nu a u fost declinări înainte de oprirea proiectului. Reuniunile au fost oficiale, cu participarea autorităților ” spune fostul ministru al învățământului, extrem de tăios la adresa oficialităților: ”Mulți se întreabă :atâta neputință la urmașii lui Coșbuc, Rebreanu și ai altora, care sunt omagiați cu sârg la ocazii?

Extensiile din Bistrița în opinia lui Marga: personal de nivel modest, specializări labile

Profesorul Andrei Marga este extrem de critic și la adresa calității învățământului din extensiile Bistrița: ” Nimeni nu a spus că extensiile sunt indispensabile noii universități. La drept vorbind în forma actuală nici nu ai ce face cu ele, valoarea lor universitară fiind îndoielnică. cum se vede uțor . și în felul în care unii gândesc , personalul este de nivel modest , specializările sunt labile, iar faptul că absolvenții află posturi de recepționeri, casieri, nu este un succes universitar cum se raportează naivilor” ( nota red. În aceeași ședință de Colegiu Prefectural șeful extensiei Bistrița a UBB a prezentat ca un succes faptul că absolvenții facultății de Turism sunt recepționeri la hotelurile din județ)

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu