Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

România intră de vineri sub cod roșu de caniculă. Bistrița-Năsăud rămâne sub codul portocaliu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mîine și poimâne toată țara va fi colorată meteorologic în roșu și portocaliu.

Codurile de avertizare la caniculă nu doar că au fost extinse, dar de mâine vestul țării  dar și câteva județe din nord vest intră pe cod roșu, adică se temperaturile ajung și  la 40 de grade celsius și peste. Bistrița-Năsăud va rămâne pe cod portocaliu și mâine, însă Clujul va intra sub codul roșu de caniculă, adică va fi infernal de cald. 12 județe vor intra sub incidența codului roșu.

Avertizările ANMH arată ca temperaturile extreme se prelungesc și sâmbătă. Iată cum arată avertizarea meteorologilor de la Agenția Națională: Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități.   În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

Nouă țări printre care Polonia, Ungaria, Serbia, Croația, Muntenegru și Elveția, Portugalia  sunt sub cod roșu toată ziua de astăzi

 

 

 

Sursă Foto: Evenimentul Zilei.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu