Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un parlamentar bistrițean i-a cerut lui Liviu Pop să-și dea demisia din fruntea Ministerului Educației.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce a scris pe pagina de facebook că prestația actualului șef al Ministerului Educației o face să-l regrete pe precedentul ministru, deputatul Cristina Iurișniți i-a trimis o scrisoare deschisă lui Liviu Pop. Parlamentarul bistrițean își manifestă indignarea față de ultimele inițiative ale ministrului, de la manualul de sport de clasa a 5-a considerat o glumă până și de premier și până la lista celor 40 de manuale pentru disciplina sport în detrimentul problemelor serioase cu care se confruntă învățământul.

”Copiii din România au nevoie să facă sport nu să înveţe despre sport!” îî spune deputatul, care îi reproșează: ”îmi exprim dezaprobarea totală faţă de  intenţia de a introduce manuale de sport la clasa a V-a  și încă 40 de manuale de pregătire sportivă. Bătaia de joc la adresa sistemului de educaţie este de neoprit! În fiecare zi aflăm câte ceva din ce ni se pregăteşte în cuptorul Ministerului Educaţiei! Banii publici sunt risipiţi cu dedicaţie, în loc să fie investiţi în manuale digitale suport sau în echipament sportiv care nu abundă în şcolile sărace din mediul urban sau rural.”, Cristina Iurișniți îi transmite ministrului în calitate de ”profesor titular, în sistemul de învăţământ din 1994, metodist ISJ BN, formator naţional, membru în Comisia naţională de curriculum, precum şi de deputat, membru în Comisia permanentă de învățământ, că îi dezaprobă total deciziile luate pe tema noilor manuale şcolare în domeniul pregătirii sportive.

Deputatul USR îi înșiră ministrului prioritățile pe care ar fi trebuit să le aibă în vedere, adică digitalizarea noilor manuale, descongestionarea programelor care trebuie reactualizate, în acord cu societatea și eventual, dacă profesorii de sport ar fi simțit nevoia, un manual digital ca suport didactic. Iar în loc de banii pentru noul manual  echipament sportiv pentru sălile de sport!”. Și preocuparea de chestiuni serioase dacă tot e vorba de educație sportivă într-o lume în care obezitatea infantilă devine fenomen: ”O altă problemă cu care România se confruntă o reprezintă obezitatea infantilă, ocupăm locul doi în Europa la acest capitol. Reducerea obezităţii trebuie să reprezinte o prioritate a Ministerului pe care îl coordonaţi, dar nu prin introducerea manualelor de educaţie fizică, ci prin programe guvernamentale coerente dublate de campanii de promovare a unui stil de viaţă sănătos, prin mişcarea fizică şi alimentaţie sănătoasă. O soluţie o poate reprezenta promovarea educaţiei pentru sănătate în şcoli sau a programului Şcoală după şcoală, care poate să pună accentul pe activităţile de mişcare fizică, în niciun caz soluţia nu o reprezintă elaborarea şi publicarea unui manual de educaţie fizică, care va genera costuri inutile în sistem şi nu va rezolva problemele stringente cu care România se confruntă la acest capitol.” scrie deputatul în scrisoarea către Liviu Pop.

După ce trece în revistă și celelalte decizii controversate recente ale ministrului Pop, deputatul USR îi transmite că îi dezaprobă abordările lipsite de competență managerială și viziunea și îi cere să revoce ordinul pentru achiziționarea de ISJ-uri a manualelor de sport și apoi demisia din funcția de ministru: ”Domnule ministru, consider că orice decizie, necesită o fundamentarea serioasă, motiv pentru care atât eu, cât şi grupul parlamentar USR ne manifestăm public dezaprobarea faţă de astfel de abordări lipsite de competenţă managerială, de deschidere spre dialog, de strategii şi viziune în interesul cetăţenilor şi copiilor lor. Şi vă solicităm, în primul rând, revocarea ordinului transmis către ISJ-uri pentru achiziţionarea de manuale de sport, în al doilea rând vă rugăm să ţineţi cont de reacţiile colegilor dumneavoastră din Guvern care au anunțat public că nu au intenția de a susține un astfel de demers lipsit de sens, dar şi de societatea civilă care vă solicită anularea unei astfel de decizii absurde, costisitoare şi inutile, cât și demisia dumneavoastră din funcția de ministru al educației naționale.”

Share.

About Author

Lasă un comentariu