Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița-Năsăud a ajuns județ-campion la angajări în ultimii 7 ani. Vezi care e explicația.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O publicație economică a realizat o analiză multianuală a numărului de locuri de muncă nou create în fiecare județ, cu intenția de a afla în cât timp s-au recuperat joburile pierdute odată cu criza economică. Concluzia analizei Ziarului Financiar a fost că județele din Transilvania au recuperat cel mai bine la acest capitol  și că odată cu asta s-ar fi adâncit diferențele economice dintre aceste județe și cele din alte regiuni ale țării. Pe lista Ziarului Financiar în topul județelor în care înființarea noilor job-uri a depășit cu 10 până la 17 procente media națională de creștere, de 18 %, figurează și județul Bistrița- Năsăud, după Ilfov și urmat de Cluj, Timiș și Sibiu.

Potrivit sursei menționate, care a prelucrat date ale Institutului Național de Statistică, în aceste județe ritmul de înființare de noi locuri de muncă, în perioada 2011-2017, ar fi fost între 24 și 37 %.

Județele transilvănene din top 5, mai puțin Bistrița-Năsăud,  sunt considerate zone care ar fi recuperat ”joburile pierdute în criză și au făcut ulterior noi angajări”, fiind județele în care s-au produs cele mai mari relocări de personal din alte zone ale țării. Cât despre Bistrița-Năsăud analiștii consultați de Ziarul Financiar apreciază că nu intră în acest tipar, dinamica fiind pusă doar pe seama unui singur angajator care și-a ridicat o capacitate de producție și a angajat 5000 de oameni în plus :”Prezența Bistriței Năsăud în clasament se datorează extinderii importante a activității producătorului de componente auto Leoni, care a ajuns la 8200 de angajați pe entitatea Bistrița în 2016, cu aproape 5000 mai mulți decât în 2011”.

Sursa foto: Transilvania business

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu