Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Adrian Florin Chereji a demisionat din Consiliul Local Bistrița: ”nu e o fugă de răspundere, e un gest de responsabilitate”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierul local Adrian Florin Chereji ( PNL) și-a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, demisia din Consiliul Local Bistrița, la un an și câteva luni de la alegerea sa. Chereji spune că nu se mai regăsește în actualul Consiliu Local, transformat în simplă masă de manevră a primarului Ovidiu Crețu și că majoritatea girează tot ce-i pune în față primarul, chiar dacă proiectele au probleme de legalitate sau sunt nesustenabile: ” consider că misiunea mea în Consiliul Local este încheiată. Astăzi mi-am depus demisia din Consiliul Local” a declarat Chereji, după ce timp de câteva zeci de minute și-a prezentat raportul de activitate. Chereji a adăugat și că i-a devenit clar că în deliberativul controlat de Ovidiu Crețu lupta pe proiecte devine imposibile și că singurul mijloc de a lupta împotriva acestui mod de control absolut e lupta politică în care el nu dorește să intre: ” devină o luptă de uzură politică acum. Eu nu mai sunt activist politic. e păcat să ții ocupat locul care ar putea fi luat de un militant politic al PNL. Nu e o fugă de răspundere, e un gest de responsabilitate. Nu are rost să blochez o luptă politică acum” a mai spus Chereji. Acesta a adauga și că va continua proiectele pe care le-a început în societatea civilă, așa cum a făcut-o și înainte de a intra în Consiliul Local Bistrița

Recent relațiile cu Ovidiu Crețu s-au radicalizat după ce primarul l-a acuzat pe Chereji că a sesizat Curtea de Conturi în privința mai multor ilegalități de la proiectul pârtiei de schi: ” am făcut 3 plângeri nu 10 cum spune primarul. El trebuie să se victimizeze, să arate că este sub tirul unui delator” a mai spus  consilierul local. În conferința de presă Chereji l-a comparat pe primar cu Victor Orban și cu Erdogan și a spus că au comun modul de a înțelege raportarea la opoziție și democrația: ”Majoritatea e anexa absolută a primarului.”

Chereji, care este și singurul consilier local care și-a prezentat raportul la un an de la alegeri, a fost ales pe listele PNL în 2016, după o lungă perioadă de opoziție la proiectele primarului din postura de președinte al Asociației Bistrița Civică. Chereji și-a păstrat independența în relațiile cu PNL și n-a participat la acțiunile organizate de partid, asumându-și mai  degrabă rolul unui reprezentant al societății civile susținut de liberali.

Adrian Florin Chereji a fost primul primar al Bistriței postdecembriste, mandatul său fiind de doar doi ani, până la organizarea alegerilor din 1992.

Share.

About Author

Lasă un comentariu