Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți îl taxează pe ministrul Pop : ”telefonul poate fi folosit la clasă ca orice instrument didactic”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ideea ministrului Educației de a interzice folosirea telefoanelor în școli este considerată de deputatul Cristina Iurișniți drept nimic mai mult decât o altă găselniță inutilă din seria acelora lansate recent de Liviu Pop. Parlamentarul USR, profesor de peste 20 de ani, nu crede că interdicțiile ar avea vreun efect asupra copiilor, dimpotrivă. Și spune că soluția ar fi mai degrabă integrarea telefonului în munca la clasă, transformarea acestuia într-un instrument didactic: ”Solutia e munca în echipe de lucru, profesorul verificând si supraveghind sarcina. Activitatea trebuie să fie scurtă cu prezentarea unei sinteze si vetificarea rezultatelor. În predarea limbilor moderne folosim aceste tehnici de câțiva ani.Telefonul e doar un instrument printre atatea altele. Poate fi o tableta sau un computer , dacă ora se desfăsoara într-o sala cu dotarile necesare. Oricum ideea de a interzice e retrogradă. spune Cristina Iurișniți într-o postare pe facebook.

Deputatul a distribuit și un articol din revista Dilema Veche care face referire la situația din Italia, unde un ministru a interzis în 2007 folosirea telefoanelor mobile, și un altul, cel de acum, recomandă folosirea în procesul de învățământ a smartphonului și a tabletei,, iar Ministerul italian al Educației a constituit un grup de lucru care să elaboreze un ghid pentru folosirea smartphonului la clasă.

Zilele trecute ministrul român al educației, Liviu Pop a opinat că folosirea telefoanelor mobile ar trebui interzisă în școli, atât de către elevi, cât și de către profesori și că în fiecare clasă ar trebui să existe un spațiu în care să fie păstrate telefoanele mobile.

Share.

About Author

Lasă un comentariu