Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PNL cere referendum pentru soarta Stadionului Municipal. Vezi ce spune PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii solicită ca soarta Stadionului  municipal ”Jean Pădureanu” să fie  decisă direct de bistrițeni prin referendum și nu lăsată la mâna unei decizii administrative, care tărăgănează lucrurile. PNL Bistrița susține într-un comunicat de presă că îi va cere primarului Ovidiu Crețu în prima ședință de consiliu local să convoace un referendum: ”PNL, crede că timpul vorbelor a trecut și trebuie trecut la fapte. De aceea, cerem primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu să propună, în conformitate cu legea nr. 5/2000, organizarea unui referendum local, cu o singură întrebare: Vreți ca Municipiul Bistrița să achiziționeze Stadionul Municipal?”

” Soluții există, bani de asemenea, dacă analizăm cifrele, nu este o afacere păguboasă, din contră.” mai spun liberalii.

Stadionul municipal a fost scos la vânzare de lichidatorul judiciar, Societatea Civilă Profesională de Insolvenţă Consult Management UV IPURL,  în posesia căruia a ajuns după ce FC Gloria a intrat în faliment în 2013.  Acestia cer 39 de milioane de lei pe stadion, susținând că prețul este rezultatul unei evaluari făcute de experți cu autorizare ANEVAR. De un an o comisie condusă de viceprimarul Geu Muthi încearcă să evalueze dacă baza sportivă ar trebui sau nu cumpărată de Primăria Bistrița, însă potrivit declarațiilor făcute ieri de acesta prețul cerut de 2 euro pe metrul pătrat, adică 8-9 milioane de euro, este unul considerat exagerat de municiplaitate,

Primarul Ovidiu Crețu  declarase anterior că Primăria ar trebui să cumpere această bază sportivă, care a fost ridicată prin eforturile bistrițenilor și care, în percepția publică, trece drept un bun al colectivității.

Ce spune PSD-ul de ideea referendumului?

Viceprimarul Cristian Niculae, președintele interimar al PSD Bistrița spune că în principiu el personal nu are nimic împotrivă, însă o decizie va fi luată atunci când liberalii vor veni cu ceva mai mult decât cu un comunicat de presă : ”o să luăm o decizie politică în privința unui eventual referendum atunci când vin cu proiectul. O decizie politică în primul rând și apoi una administrativă” a declarat viceprimarul Niculae pentru Bistrița Express ”. Dacă liberalii vor să facă referenduum, și e justificat, pentru că un referendum costă bani, ne vom gândi și la asta, întrebăm colegii și luăm o decizie, ei personal aș fi de acord și cu asta. Dar un lucru ar trebui să fie clar:  Nu putem da jos stadionul, chiar daca asta ar cere bistrițenii ,  fara sa faci altul în locul lui. Așa spune legea” a mai afirmat Cristian Niculae președintele interimar al PSD.

 

Imagine arhivă

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu